Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Πέθανε από τον κορωνοϊό ο Δημήτρης Κρεμαστινός (Video)

Θρήνος...

8 Μαΐου 2020 07:57
Πέθανε από τον κορωνοϊό ο Δημήτρης Κρεμαστινός (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό. Ο πρώην υπουργός Υγείας, καθηγητής Ιατρικής και πολιτικός έφυγε από τη ζωή, όπως έγινε γνωστό το πρωί της Παρασκευής, σε ηλικία 78 ετών.

Συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο του Δημήτρη Κρεμαστινού ανήρτησε στο Twitter ο Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας ότι «υπηρέτησε το χώρο της Υγείας με αξιοπρέπεια και αίσθημα ευθύνης». Ο υπουργός Υγείας εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του και στο ΚΙΝΑΛ.

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός νοσηλευόταν εδώ και πάνω από έναν μήνα στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» αφότου βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Ο πρώην υπουργός εισήχθη στον «Ευαγγελισμό» στα τέλη Μαρτίου και για πολλές ημέρες έδωσε άνιση μάχη με τον κορωνοϊό.

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος είχε σπεύσει να εκφράσει τη συμπαράστασή του στο ιστορικό πολιτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ καθώς νοσηλευόταν στην εντατική του νοσοκομείου.

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός είχε διατελέσει υπουργός Υγείας επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ενώ είχε γίνει ευρύτερα γνωστός στο πανελλήνιο από τη στενή του σχέση με τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου του οποίου υπήρξε και προσωπικός ιατρός.

Στους 149 οι νεκροί από κορωνοϊό στην χώρα μας - Απεβίωσε 67χρονος στη Λάρισα

Στους 149 έφτασαν οι θάνατοι στην χώρα μας από κορωνοϊό, με έναν 67χρονο να πεθαίνει στο νοσοκομείο της Λάρισας το βράδυ της Πέμπτης (7/5).

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος άνδρας είχε υποκείμενο νόσημα. Όπως αναφέρει το larissanet, o άτυχος άνδρας έδινε για πολλές εβδομάδες «μάχη» με τον κορωνοϊό. Είναι ο δεύτερος νεκρός που καταγράφεται στη Λάρισα από την πανδημία του covid-19, ενώ προ ωρών υπήρξαν νέα για το εμβόλιο.

Κορωνοϊός: 15 ακόμη κρούσματα στην Ελλάδα - Στα 2.678 το σύνολο

Ακόμη 15 κρούσματα του νέου κορωνοϊού ανακοινώθηκαν για την Ελλάδα, με το σύνολο να φτάνει στα 2.678, όπως τόνισε ο Σωτήρης Τσιόδρας., ο οποίος νωρίτερα είχε βρεθεί στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τον καθηγητή λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας, τα 9 εκ των νέων κρουσμάτων είναι υπό διερεύνηση, με το 55.6% να αφορά άνδρες.

Παράλληλα, 33 άτομα βρίσκονται διασωληνωμένα στις ΜΕΘ και 85 έχουν βγει από αυτές. Από τους ασθενείς, οι 25 είναι άνδρες και οι 8 γυναίκες, με το μέσο ηλικίας στα 67 έτη και το 97% να έχει υποκείμενο νόσημα, ή είναι άνω των 70 ετών.

Επίσης, υπάρχει ακόμη ένας θάνατος, όπως επιβεβαιώθηκε, φτάνοντας στους 148. Ο μέσος όρος των θανόντων είναι τα 75 έτη με το 93.2% να έχει υποκείμενο νόσημα, ή να είναι άνω των 70 ετών. Οι 108 ήταν άνδρες και οι 40 γυναίκες.

Τέλος, έχουν διενεργηθεί μέχρι τώρα 90.043 κλινικά δείγματα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share