Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2022

Άγριο σκηνικό στην Αθήνα: Οι πολίτες αγνοούν τα μέτρα και μαζεύονται, η Αστυνομία καραδοκεί

Συμβαίνει τώρα!

8 Μαΐου 2020 00:19
Άγριο σκηνικό στην Αθήνα: Οι πολίτες αγνοούν τα μέτρα και μαζεύονται, η Αστυνομία καραδοκεί
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ένα σκηνικό, που θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει και ως άγριο, έχει σχηματιστεί στην Αθήνα και τις πλατείες της πόλης, με την Αστυνομία να καραδοκεί απέναντι σε πολίτες, που αγνοούν τα μέτρα και μαζεύονται κανονικά σε αυτές, με τον Νίκο Χαρδαλιά νωρίτερα να είναι εκτός εαυτού, εξαιτίας του φαινομένου.

Η κινητοποίηση της Αστυνομίας ήταν από νωρίς έντονη στην Αγία Παρασκευή, όπου περιπολικά με ανακοινώσεις από τα μεγάφωνα καλούσαν τους κατοίκους της περιοχής να μην συγκεντρωθούν στην πλατεία Αγίου Ιωάννου -όπερ και εγένετο, με τον κόσμο στην πλατεία να είναι λιγοστός και να αποτελείται κυρίως από νέους και μικρά παιδιά.

Σε επιφυλακή βρίσκονται και οι δυνάμεις των ΜΑΤ, ωστόσο με τα έως τώρα δεδομένα δεν αναμένεται να μεταβούν προληπτικά στην Αγία Παρασκευή, προκειμένου να μην οξυνθούν τα πνεύματα.

Ανακοίνωση για να φύγουν από την πλατεία

Οι συστάσεις της Πολιτείας έπειτα από δύο νύχτες έντασης στην Αγία Παρασκευή και τις εικόνες συνωστισμού σε σημεία όπως η πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι και ο Λυκαβηττός, φαίνεται ότι έπιασαν τόπο, καθώς τη νύχτα της Πέμπτης η κατάσταση ήταν σαφώς καλύτερη σε περιοχές όπως το Χαλάνδρι, η Κυψέλη. η Κηφισιά και ο Λυκαβηττός. Αντίθετα, αρκετός ήταν και πάλι ο κόσμος στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι.

Νωρίτερα στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς αναφερόμενος ειδικά στα περιστατικά των τελευταίων ημερών με επίκεντρο την Πλατεία Αγίου Ιωάννου, στην Αγία Παρασκευή, τόνισε με έμφαση ότι οι συγκεντρωμένοι «αυτό που κάνουν είναι να θέτουν σε κίνδυνο τη δική τους ζωή και τη ζωή των φίλων τους».

Ο κ. Χαρδαλιάς και προειδοποίησε ότι «υπάρχει ο κίνδυνος να τα τινάξουμε όλα στον αέρα. Δεν είναι ζήτημα της αστυνομίας ο περιορισμός της νόσου». «Οι δραματικές εικόνες άλλων χωρών με εκατόμβες νεκρών είναι πολύ πρόσφατες, για να τις ξεχνάμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και πρόσθεσε ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να ζήσουμε και εμείς δραματικές στιγμές».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share