Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Για αυτούς τους λόγους μπορείτε να ταξιδέψετε από τώρα στα χωριά

Δείτε αναλυτικά!

7 Μαΐου 2020 23:09
Κορωνοϊός: Για αυτούς τους λόγους μπορείτε να ταξιδέψετε από τώρα στα χωριά
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Συγκεκριμένοι είναι είναι οι λόγοι, για τους οποίους μπορούν οι πολίτες να ταξιδέψουν από τώρα στα χωριά τους, όπως ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ αποκαλύφθηκε και πώς θα λειτουργήσουν προσεχώς τα ξενοδοχεία.

Σε ό,τι αφορά, δηλαδή, τις μετακινήσεις εκτός νομών με τα μέτρα περιορισμού λόγω κορωνοϊού ο υφυπουργός επανέλαβε ότι αυτές επιτρέπονται μόνο για λόγους τροφοδοσίας, υγείας και επαγγελματικής απασχόλησης και εφόσον αποδεικνύονται από τα αντίστοιχα έγγραφα.

Επεσήμανε δε ότι η άρση απαγόρευσης των μετακινήσεων για την ηπειρωτική χώρα θα γίνει στις 18 Μαΐου, ενώ προς τα νησιά θα εξεταστεί το επόμενο διάστημα για το πότε θα αρθεί η απαγόρευση μετακίνησης.

«Η προσπάθεια να σπάσει η αλυσίδα εξάπλωσης του κορωνοϊού συνεχίζεται, ο ιός είναι ακόμα εδώ και όλα μπορεί να αλλάξουν για το λόγο αυτό η άρση των μέτρων γίνεται σταδιακά με αξιολόγηση και διορθωτικές κινήσεις», σημείωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας Covid- 19 στην Ελλάδα.

Όπως είπε, στόχος μας είναι να μην κάνουμε βήματα προς τα πίσω και να γίνει η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων με βάση το χρονοδιάγραμμα.

Οριστικό: Αυτή είναι η νέα πραγματικότητα… ελέω κορωνοϊού στα σχολεία

Για την νέα πραγματικότητα, που θα ισχύει στα σχολεία λόγω του κορωνοϊού, μίλησε ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος ανέλυσε τις τελευταίες αποφάσεις, που στηρίζονται στη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας.

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, αφού πρώτα έκανε αυστηρές συστάσεις για όσους κάνουν υπαίθρια πάρτι, μίλησε για το πώς θα είναι η κατάσταση στα σχολεία, ώστε να προληφθεί τυχούσα εξάπλωση του ιού.

Η νέα καθημερινότητα στα σχολεία έχει ως εξής:

- Περιορίζεται ο συγχρωτισμός και δεν επιτρέπεται η πρωϊνή συγκέντρωση στο προαύλιο

- Ο μέγιστος αριθμός των μαθητών στα τμήματα ορίζεται στα 15 (ένας μαθητής ανά θρανίο)

- Η απόσταση των μαθητών πρέπει να είναι ίση με 1.5 μέτρο

- Στα διαλείμματα να υπάρχει σταδιακή έξοδος από τα τμήματα

- Απαγόρευση παιχνιδιών με μπάλες

- Φυσικός αερισμός των αιθουσών

«Εάν όλα πάνε καλά οι μετακινήσεις από νομό σε νομό θα επιτραπούν στις 18 Μαΐου. Δεν πρέπει να κάνουμε το λάθος και να πιστέψουμε ότι είμαστε ανίκητοι» κατέληξε.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share