Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2021

Κορωνοϊός: Έτσι θα είναι οι οργανωμένες παραλίες το καλοκαίρι

Πώς θα κάνουμε μπάνιο;

7 Μαΐου 2020 20:38
Κορωνοϊός: Έτσι θα είναι οι οργανωμένες παραλίες το καλοκαίρι
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Το καλοκαίρι πλησιάζει και οι επιχειρηματίες στις οργανωμένες παραλίες ετοιμάζονται, ώστε να υπάρξουν τα κατάλληλα μέτρα για τους λουόμενους, ενώ υπάρχει ανησυχία για το αν ο ιός μεταδίδεται με την άμμο.

Αυτό το καλοκαίρι, εν ολίγοις θα είναι διαφορετικό από τα προηγούμενα καθώς πρέπει να τηρηθούν ακόμα και στις πλαζ τα περιοριστικά μέτρα για τη διασπορά του κορωνοϊού.

Ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, έδωσε μια… γεύση σχετικά με το πώς θα μοιάζουν φέτος οι παραλίες και όπως χαρακτηριστικά σχολίασε στην ανάρτηση του, η εικόνα μοιάζει «σαν κέντημα στην άμμο».

Ο κ. Παπανικολάου έδειξε την εικόνα της παραλίας Γλυφάδας μετά από πάρα πολλή δουλειά και τις τοποθετημένες ομπρέλες και ξαπλώστρες οι οποίες έχουν στηθεί και περιμένουν τους λουόμενους.

Σαν κέντημα στην άμμο! Αυτό που βλέπετε είναι η παραλία της Γλυφάδας σήμερα. Μετά από πάρα πολλή δουλειά. Νέα άμμος,...

Posted by Giorgos Papanikolaou on Wednesday, May 6, 2020

Σαντορίνη - κορωνοϊός: Εγκαταστάθηκαν οι πρώτες ξαπλώστρες με πλέξιγκλας

Οχυρώνονται τα beach bar απέναντι στον κορωνοϊό, με ειδικά προστατευτικά πλέξιγκλας, πετσέτες μιας χρήσης και αντισηπτικά.

Την αρχή έκανε ο ξενοδόχος, ιδιοκτήτης της πολυτελούς μονάδας «Suites of Gods”, Charlie Chahine», ο οποίος τοποθέτησε προστατευτικό πλεξιγκλας στις ξαπλώστρες που διαθέτει στην παραλία Περίσσα, που θεωρείται ιδανική ιδίως για οικογένειες με παιδιά.

Ο επιχειρηματίας σκέφτηκε πως όσοι τουρίστες καταφέρουν να ταξιδέψουν αυτό το καλοκαίρι, ξένοι αλλά και Έλληνες που ενδεχομένως βρουν δελεαστικά πακέτα λόγω της μειωμένης τουριστικής κίνησης που προβλέπεται για τη φετινή σεζόν, θα θελήσουν να κάνουν τα μπάνια τους σε ένα προστατευμένο περιβάλλον, χωρίς να ανησυχούν για πιθανή μετάδοση του ιού.

Σαντορίνη πλεξιγκλάς

Η συγκεκριμένη κατασκευή καλύπτει τις δυο πλαϊνές πλευρές του σετ με τις ξαπλώστρες, το οποίο απέχει τέσσερα μέτρα από το επόμενο. Επιπλέον, διατίθενται πετσέτες μιας χρήσεως αλλά αντισηπτικά μαντηλάκια για τους λουόμενους.

«Είδαμε παρόμοιες κατασκευές στο εξωτερικό και έτσι μας ήρθε η ιδέα να κάνουν το ίδιο στην Σαντορίνη, προκειμένου οι πελάτες μας να αισθάνονται όσο το δυνατόν περισσότερο ασφαλείς», λέει ο επιχειρηματίας στο protothema.

Παρά το τσουχτερό κόστος, από 150 ευρώ κι άνω, ο Charlie Chanine έχει παραγγείλει παρόμοιες κατασκευές για ένα συγκεκριμένο αριθμό σετ με ξαπλώστρες, που θα του επιτρέπεται να διαθέτει στους πελάτες του.

Θέλει να είναι πανέτοιμος με το που ανοίξει η σεζόν να υποδεχθεί τους πρώτους τουρίστες που θα τον προτιμήσουν για τα μέτρα προστασίας που λαμβάνει απέναντι στον αόρατο εχθρό.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share