Τετάρτη, 08 Ιουλίου 2020

"Πετάξτε αυτά τα λεμόνια" - Βόμβα από τον ΕΦΕΤ

Προσοχή!

7 Μαΐου 2020 15:58
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Σύμφωνα με μία λίστα του ΕΦΕΤ, πρέπει να αποφεύγουμε κάποια λεμόνια! Τι έχουν πάνω αυτά; Όσα πρέπει να ξέρετε.

Συγκεκριμένα, ο επιστημονικός συνεργάτης του ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος”, πρώην πρόεδρος ΕΦΕΤ και διευθυντής του Τμήματος Διατροφολογίας New York College, Νίκος Κατσαρός, προχώρησε σε αυτή την αποκάλυψη.

Σε κείμενο που έστειλε στην εφημερίδα “Νέα Κρήτη” αναφέρθηκε και κατήγγειλε πολλές ανάλογες ανατριχιαστικές πληροφορίες, με τίτλο “Ιδού τι τρώμε και με τη βούλα της Ε.Ε.”, Μάλιστα, δείτε εδώ όλα τα τρόφιμα που πρέπει να αποφεύγετε, όπως ανέφερε ο ίδιος.

Βόμβα από τον ΕΦΕΤ

"Εισαγόμενα πορτοκάλια, λεμόνια κ.λπ. που είναι καλυμμένα με κηρώδη ουσία είδος σελάκ, που πρέπει να αφαιρείται. Κάποιες μπύρες που περιέχουν κηρώδη ουσία που προέρχεται από την ουροδόχο κύστη ψαριών. Χαβιάρι με βόρακα, που βρίσκεται στα καθαριστικά του σπιτιού, κ.λπ."

"Πετάξτε αυτό το κεμπάμ" - Συναγερμός από τον ΕΦΕΤ

Στην ανάκληση από την αγορά συγκεκριμένης παρτίδας πολίτικου κεμπάπ όπου διαπιστώθηκε η παρουσία σαλμονέλας, προχωρά ο ΕΦΕΤ, μετά την ανακοίνωση του για τα τρόφιμα και τον κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, κατά τη διενέργεια ελέγχων προέβη σε δειγματοληψία παρασκευάσματος κρέατος με τα στοιχεία: «ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΕΜΠΑΠ ΥΨΗΣΤΟΝ», αριθμού παρτίδας LOT 24319.

ΕΦΕΤ

Στο συγκεκριμένο δείγμα, με ημερομηνία ανάλωσης 02/09/2020 και ημερομηνία κατάψυξης 02/09/2019 που παράγεται από την εταιρεία «ΜΕΑΤΚΑ ΑΕ», διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp. Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν να μην το καταναλώσουν.

TAGS
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share