Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Διαρροή χημικού αερίου σε εργοστάσιο - Εννέα νεκροί (Video)

Τραγωδία

7 Μαΐου 2020 15:17
Διαρροή χημικού αερίου σε εργοστάσιο - Εννέα νεκροί (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Διαρροή χημικού αερίου είχαμε στο εργοστάσιο της LG Polymers στην Ινδία, με τον τραγικό απολογισμό 9 νεκρών και εκατοντάδες άλλοι έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο, πολλοί εκ των οποίων είναι αναίσθητοι.

Η LG Chem, στην οποία ανήκει η εγκατάσταση, ανακοίνωσε ότι τα αίτια του δυστυχήματος καθώς και η έκταση της ζημιάς ερευνώνται. Επίσης, έντεκα άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο και τέσσερις τραυματίστηκαν σε μια έκρηξη που σημειώθηκε σε ανθρακωρυχείο στο δήμο Κουκουνούμπα στην κεντρική Κολομβία.

Η LG Chem ανέφερε ότι επιδιώκει να εξασφαλίσει ότι θα παρασχεθούν φροντίδες στα θύματα το ταχύτερο δυνατό. Σημείωσε πως το αέριο το οποίο εκλύθηκε στην ατμόσφαιρα προκαλεί ναυτία και ζαλάδα σε όποιον το εισπνέει.

Κατέρρευσε πολυκατοικία μετά από έκρηξη στη Ρωσία - Ένας νεκρός (photo-video)

Έκρηξη σημειώθηκε συγκρότημα κατοικιών στη Ρωσία και συγκεκριμένα στη Μόσχα, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει πολυκατοικία και πληροφορίες να κάνουν λόγο για πολλούς νεκρούς. Επίσης, ανείπωτη τραγωδία έγινε στον αέρα, με την έκρηξη ενός αεροπλάνου που μετέφερε ασθενή με κορωνοϊό

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το υπουργείο Έκτακτης Ανάγκης της Ρωσίας, η έκρηξη προκλήθηκε πιθανότατα από το φυσικό αέριο.

Περαστικός από την περιοχή βιντεοσκόπησε το συμβάν λίγα μόλις λεπτά μετά την έκρηξη.

Ένα δεύτερο βίντεο δείχνει το επακόλουθο της έκρηξης, με ένα κομμάτι από το κτίριο να έχει καταρρεύσει και τον τρίτο, τέταρτος και πέμπτος όροφο να έχει καταστραφεί ολοσχερώς.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από την έκρηξη ένα άτομο έχει χάσει τη ζωή του και τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν. Τουλάχιστον 200 άτομα έχουν απομακρυνθεί από το σημείο.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share