Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός στην Κύπρο: 5 νέα κρούσματα - 883 συνολικά

Σταθερή η κατάσταση

6 Μαΐου 2020 18:24
Κορωνοϊός στην Κύπρο: 5 νέα κρούσματα - 883 συνολικά

Ανακοινώθηκαν ακόμα 5 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο, μέσω της καθιερωμένης δημοσιογραφικής διάσκεψης το Υπουργείο Υγείας, και το σύνολό τους είναι 883.

Ενώ τα κρούσματα στην Ελλάδα αυξάνονται ξανά μέρα με την μέρα, στην Κύπρο η κατάσταση παραμένει σταθερή. Τα δεδομένα έχουν ως εξής:

Από σύνολο 97 διαγνώσεων από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, εντοπίστηκαν 2 κρούσματα. Από σύνολο 241 διαγνώσεων από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, δεν προέκυψαν κρούσματα,

Από σύνολο 651 εργαστηριακών διαγνώσεων σε άτομα που επέστρεψαν από το εξωτερικό, δεν προέκυψαν κρούσματα. Από σύνολο 1,009 εργαστηριακών εξετάσεων από ιδιωτική πρωτοβουλία, εντοπίστηκαν 3 κρούσματα, και

Από 64 διαγνώσεις από τον έλεγχο 2,000 εργαζομένων στο λιανικό εμπόριο ποτών και τροφίμων και τους οίκους ευγηρίας, δεν προέκυψε κανένα κρούσμα. Με βάση και τα σημερινά δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 883 (περιλαμβανομένων και των δέκα που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις).

Κορωνοϊός: Στις 66 οι παραβάσεις για αποστάσεις και μάσκες το τελευταίο 24ωρο - 10 συλλήψεις σε καταστήματα

Ένα εντυπωσιακό, και όχι για καλό λόγο, νούμερο σημειώθηκε αναφορικά με τις παραβάσεις στην τήρηση των αποστάσεων και την χρήση μάσκας λόγω κορωνοϊού για χθες Τρίτη (5/5), με 66 άτομα να πληρώνουν πρόστιμο 150 ευρώ, ενώ υπήρξαν και 10 συλλήψεις για λειτουργία καταστημάτων.

Συγκεκρειμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ, οι 66 συγκεκριμένες παραβάσεις για τις οποίες επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα 150 ευρώ, σημειώθηκαν στις εξής περιοχές: 42 στην Αττική, 7 στη Θεσσαλία, 5 στην Ήπειρο, 4 στη Δυτική Ελλάδα, 4 στην Κρήτη, 1 στη Στερεά Ελλάδα, 1 στην Κεντρική Μακεδονία, 1 στο Βόρειο Αιγαίο και 1 στα Ιόνια Νησιά.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, έως σήμερα, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 91 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα πρόστιμα, με καθηγητή πνευμονολογίας να αναφέρει πόσο μεγάλος είναι ο κίνδυνος με συγκεκριμένη μάσκα.

Παράλληλα, για μετακινήσεις εκτός νομού του τόπου κατοικίας, βεβαιώθηκαν 90 παραβάσεις σε όλη τη χώρα και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα 150 ευρώ, ως εξής: 33 στην Κεντρική Μακεδονία, 13 στη Θεσσαλονίκη, 11 στη Δυτική Ελλάδα, 11 στην Αττική, 5 στη Στερεά Ελλάδα, 5 στην Κρήτη, 3 στην Ήπειρο, 3 στη Δυτική Μακεδονία, 3 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 2 στην Πελοπόννησο και 1 στη Θεσσαλία.

Από την έναρξη του μέτρου, έως σήμερα, έχουν βεβαιωθεί 175 παραβάσεις σε όλη την Ελλάδα και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα.

Επίσης, για λειτουργία επιχειρήσεων βεβαιώθηκαν 9 παραβάσεις και συνελήφθησαν 10 άτομα. Από την έναρξη του μέτρου, έως σήμερα, έχουν βεβαιωθεί σε όλη τη χώρα 578 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 557 άτομα. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share