Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ευχάριστα νέα από τη Γερμανία: Σκέφτεται το «πράσινο φώς» για διακοπές στην Ελλάδα

Με ποιες προϋποθέσεις θα αφήσει τους πολίτες της;

6 Μαΐου 2020 17:32
Ευχάριστα νέα από τη Γερμανία: Σκέφτεται το «πράσινο φώς» για διακοπές στην Ελλάδα
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ευχάριστα νέα έρχονται από τη Γερμανία, με τον Υφυπουργό Οικονομίας της χώρας και υπεύθυνο για τα θέματα τουρισμού, Τόμας Μπάραϊς, να τονίζει πως η χώρα του σκέφτεται να δώσει το «πράσινο φώς» για διακοπές στην Ελλάδα, την ώρα που η χώρα μας προσπαθεί να βρει τις «συμμαχίες», για να σώσει την τουριστική περίοδο.

«Εάν η εξέλιξη του Covid-19 συνεχίσει έτσι, θα μπορούν γίνουν καλοκαιρινές διακοπές στη Γερμανία και σε ευρωπαϊκές γειτονικές χώρες, όπου οι αριθμοί κρουσμάτων εξελίσσονται επίσης θετικά. Ανάλογες συνομιλίες διεξάγουμε ήδη με τις κυβερνήσεις», δήλωσε ο Γερμανός αξιωματούχος στην «Tagesspiegel». Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γερμανός αξιωματούχος αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην Αυστρία, την Γαλλία, το Βέλγιο, την Πολωνία και την Ολλανδία, όπου μπορεί κανείς, όπως είπε, να φθάσει οδικώς από την Γερμανία.

«Αλλά δεν θα απέκλεια ακόμη και άλλες περιοχές στην Ευρώπη, π.χ. τις Βαλεαρίδες ή τα ελληνικά νησιά. Αν δεν υπάρχουν πλέον σχεδόν καθόλου νέα κρούσματα και η ιατρική φροντίδα λειτουργεί, θα μπορούσε κανείς σκεφτεί και για καλοκαιρινές διακοπές εκεί» τόνισε ο κ. Μπάραϊς και πρόσθεσε ότι διεξάγονται ήδη συζητήσεις στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού σχετικά με το ποια κριτήρια θα πρέπει να πληροί κάθε περιοχή. Απέκλεισε, ωστόσο, για φέτος τα «μακρινά ταξίδια», λόγω των προβλημάτων που προκαλεί η πανδημία.

Άρση μέτρων: Με ειδική άδεια η μετακίνηση σε νησιά!

Την δυνατότητα να μετακινηθούν από τώρα στα νησιά, οι άνθρωποι που θέλουν να προετοιμάσουν τις επιχειρήσεις τους, θα έχουν σύμφωνα με όσα είπε στον «Θέμα 104,6», ο υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας.

«Μπορεί όποιος θέλει να καταθέσει το αίτημα του στο υπουργείο προστασίας του πολίτη και να μετακινηθεί», είπε ο υφυπουργός Τουρισμού.

Όπως είπε, στον «Θέμα 104,6» και στον Μάκη Πολλάτο, οι άνθρωποι που ανοίγουν 1 Ιουνίου, δηλαδή εκείνοι που έχουν επιχειρήσεις εστίασης ή ξενοδοχεία δωδεκάμηνης βάσης, θα μπορούν να μετακινηθούν για να προετοιμάσουν τις επιχειρήσεις τους.

«Είναι αλήθεια, το θέσαμε το θέμα και μας διαβεβαίωσαν ότι εφόσον καταθέσουν τα σχετικά έγγραφα θα τους δοθεί άδεια μετακίνησης», ανέφερε ο Μάνος Κόνσολας.

«Αν υποθέσουμε λοιπόν ότι είναι ένας ρεαλιστικός στόχος είναι η 1η Ιουλίου (σσ. για το άνοιγμα ξενοδοχείων) που σε αυτό έχουμε εστιάσει τη δυναμική μας, θα πρέπει να υπάρξει και μια έγκαιρη προετοιμασία των ανθρώπων του Τουρισμού», είπε ο Μάνος Κόνσολας.

«Υπάρχει η κατανόηση από την πολιτεία να γίνει αυτό», τόνισε.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share