Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ανατροπή με τις μάσκες: Μειώνονται οι τιμές τους στα σούπερ μάρκετ

Πώς συμβαίνει αυτό;

6 Μαΐου 2020 14:41
Ανατροπή με τις μάσκες: Μειώνονται οι τιμές τους στα σούπερ μάρκετ
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ανατροπή υπάρχει με τις μάσκες, αφού σύμφωνα με τα λόγια του Άδωνι Γεωργιάδη, η τιμή τους στα σούπερ μάρκετ μειώνεται εξαιτίας της παγκόσμιας αύξησης στη ζήτηση, με τον Υπουργό Ανάπτυξης να καταθέτει τα αντίστοιχα στοιχεία στη Βουλή.

«Οι τιμές στις μάσκες πέφτουν. Η επάρκεια έχει εξασφαλιστεί. Έλεγχοι γίνονται. Τα αποθέματα καταγράφονται. Ηλεκτρονική εφαρμογή στο κινητό φτιάχτηκε για να μπορεί ο Έλληνας να βρει τη φθηνότερη μάσκα κοντά στην περιοχή του» υπογράμμισε.

Σύμφωνα με το δελτίο τιμών της Γενικής Γραμματείας του Καταναλωτή, που επικαλέστηκε ο υπουργός, οι τιμές στις μάσκες μιας χρήσης κυμαίνονται σε μια αλυσίδα σούπερ μάρκετ από 0,59 έως 0,63, σε δεύτερη αλυσίδα από 0,27 μέχρι 0,42 το τεμάχιο και σε τρίτη αλυσίδα από 0,56 έως 0,58.

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του, ο υπουργός αναφέρθηκε στο ζήτημα της διατίμησης, την ίδια ώρα που καθηγητής πνευμονολογίας μας προειδοποιεί για ένα συγκεκριμένο είδος μάσκας, αναφέροντας πως είναι 13 φορές πιο πιθανό να κολλήσουμε κορωνοϊό εξαιτίας της χρήσης της, κρούοντας έτσι τον κώδωνα του κινδύνου.

«Η τιμή στην Ελλάδα ακολουθεί καθοδική τάση είπε ο υπουργός και επισήμανε ότι στη Γαλλία που επιβλήθηκε διατίμηση στις χειρουργικές μάσκες μιας χρήσης ορίστηκε ανώτατη τιμή 0,95 ευρώ. Αν βάλουμε διατίμηση υπάρχει κίνδυνος να σταματήσουν οι εισαγωγές, να ξεμείνει η αγορά και να αρχίσουν πάλι οι τιμές να ανεβαίνουν», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Επισήμανε ότι, μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής για τον καταναλωτή, η οποία έχει φτιαχτεί στο υπουργείο, έχουν μπει και οι μάσκες ως ένα από τα προϊόντα που μπορεί ο καταναλωτής να παρακολουθεί τις τιμές τους και να βρίσκει που είναι φθηνότερη μάσκα στην περιοχή του.

Υπενθύμισε την ηλεκτρονική βάση που καταγράφονται τα αποθέματα. Την πρώτη ημέρα της καταγραφής, οι μάσκες στην Ελλάδα ήταν 1.000.000. Χθες οι μάσκες ήταν 26.000.000. «Αυτό σημαίνει ότι αυξάνονται τα αποθέματα και πέφτει η τιμή», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share