Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Νεκροί 44 έμποροι από την αγορά της Κωνσταντινούπολης

Τραγικό!

6 Μαΐου 2020 13:55
Κορωνοϊός: Νεκροί 44 έμποροι από την αγορά της Κωνσταντινούπολης
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

To φημισμένο Καπαλί Τσαρσί (Μεγάλο Παζάρι) της Κωνσταντινούπολης, δεν επλήγει μόνο οικονομικά λόγω του κορωνοϊού, αλλά και έμποροι που διατηρούσαν καταστήματα σ’ αυτό έχασαν τη ζωή τους από την πανδημία.

Σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα 44 έμποροι του Καπαλί Τσαρσί, έχασαν την ζωή τους λόγω κορωνοϊού, προκαλώντας πανικό και φόβο και σ’ όσους εργάζονταν εκεί. Πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχουν πολλά κρούσματα μεταξύ των εμπόρων και των εργαζομένων, παρόλα αυτά όμως η Τουρκία έχει αποφασίσει σταδιακή άρση των μέτρων.

Το Καπαλί Τσαρσί, που βρίσκεται στο παλαιό τμήμα της Κωνσταντινούπολης και είναι μία από τις μεγαλύτερες κλειστές αγορές στον κόσμο, παραμένει κλειστό εδώ και 45 μέρες. Έως σήμερα στο συγκρότημα, που χρονολογείται από μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης το 1453, έχει γίνει τρεις φορές απολύμανση, αλλά τα μέτρα δεν στάθηκαν ικανά.

Θρίλερ με το θάνατο 37χρονου ερευνητή - Δολοφονήθηκε ενώ έψαχνε στοιχεία για τον κορωνοϊό (Video)

Θρίλερ επικρατεί με το θάνατο 37χρονου Κινέζου ερευνητή, ο οποίος δολοφονήθηκε ενώ έψαχνε στοιχεία για τον κορωνοϊό. Ενώ, ένα άγριο έγκλημα έγινε στη Ρωσία με έναν 13χρονο να σφάζει με 13 μαχαιριές τον 7χρονο αδερφό του για ένα video game!

Ο 37χρονος Δρ Μπινγκ Λιου που εργαζόταν στο Πανεπίστημιου του Πίτσμουργκ δολοφονήθηκε στο σπίτι του στην Πενσιλβάνια το Σάββατο το απόγευμα. Ο 46χρονος Χάο Γκου, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail, φέρεται να μπήκε στο σπίτι του ερευνητή από μια ξεκλείδωτη πόρτα και να άνοιξε πυρ βρίσκοντας τον Δρ Λιου στο κεφάλι, το λαιμό και τον κορμό του. Έπειτα ο Γκου επέστρεψε στο αυτοκίνητό του και αυτοκτόνησε. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο άνδρες γνωρίζονταν αλλά δεν έγινε γνωστό ούτε το είδος της σχέσης τους ούτε το κίνητρο για τη δολοφονία του ερευνητή.

«Ο Μπινγκ ήταν στα πρόθυρα πολύ σημαντικών ευρημάτων για την κατανόηση των κυτταρικών μηχανισμών της SARS-CoV-2 [COVID-19] και την κυτταρική βάση των ακόλουθων επιπλοκών», ανέφερε μια ανακοίνωση του εργαστηρίου όπου εργαζοτάν. «Θα κάνουμε μια προσπάθεια να ολοκληρώσουμε αυτό που ξεκίνησε για να αποτίσουμε φόρο τιμής στην επιστημονική του αριστεία».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share