Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Σάλος και στο Κολωνάκι: Πασίγνωστο μπαρ συμμετείχε επίσης στα… κορωνο-πάρτι της Τρίτης (5/5)

Τι συνέβη;

6 Μαΐου 2020 12:00
Σάλος και στο Κολωνάκι: Πασίγνωστο μπαρ συμμετείχε επίσης στα… κορωνο-πάρτι της Τρίτης (5/5)
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Σάλος προκλήθηκε και στο Κολωνάκι, με ένα πασίγνωστο μπαρ να ανοίγει, παρά τις συστάσεις της Κυβέρνησης για την άρση των μέτρων, συμμετείχε επίσης στα… πάρτι του κορωνοϊού για την Τρίτη (5/5), με πιο χαρακτηριστικό εκείνο της Αγίας Παρασκευής, σερβίροντας κανονικά στους πελάτες του.

Συγκεκριμένα, ο ιδιοκτήτης και ο προσωρινά υπεύθυνος του καφέ - μπαρ θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα, καθώς σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος τους, όταν διαπιστώθηκε ότι το κατάστημα ήταν ανοιχτό και άτομα με ποτά στα χέρια βρίσκονταν απ' έξω.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η αστυνομία δέχθηκε καταγγελία το βράδυ της Τρίτης ότι έξω από το κατάστημα ήταν τουλάχιστον 15 άτομα με ποτό στο χέρι.

Όταν περιπολικό πήγε στο σημείο εντόπισε άτομα να κάθονται πάνω στα πεζούλια που υπάρχουν έξω από το μπαρ -το οποίο ήταν ανοιχτό-, κρατώντας ποτήρια με ποτό.

Αρχικά συνελήφθη ο προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος και οδηγήθηκε στο τμήμα, ενώ λίγη ώρα αργότερα εμφανίστηκε και ο ιδιοκτήτης.

Και οι δύο αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα.

Άμεση αντίδραση για τα υπαίθρια πάρτι: Έρχονται βαριές «καμπάνες» για τους υπεύθυνους

Βαριές είναι οι «καμπάνες» που έρχονται για όσους ήταν υπαίτιοι ορισμένων… υπαίθριων πάρτι που έγιναν σε ορισμένες περιοχές και σε καταστήματα, που κανονικά θα έπρεπε να λειτουργούν ως take away, με αποτέλεσμα να γίνονται εστίες συνωστισμού με κινδύνους για την υγεία λόγω κορωνοϊού, ενώ τρομερά επεισόδια είχαν γίνει στην Αγία Παρασκευή.

Και μπορεί σε αρχικό στάδιο να έγιναν αυστηρές συστάσεις μετά την παρέμβαση της αστυνομίας για να απομακρυνθούν οι πολίτες, ωστόσο από την ερχόμενη Δευτέρα (11/5), χωρίς να αποκλείεται και νωρίτερα, το πρόστιμο για τους καταστηματάρχες θα ανέρχεται σε 5.000 ευρώ, ενώ θα επιβάλλεται και σφράγισμα του καταστήματος για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, αφαίρεση αδείας σε περίπτωση υποτροπής και πρόστιμα των 150 ευρώ σε πολίτες που δεν τηρούν τις απαιτούμενες αποστάσεις έξω από αυτά.

Το στίγμα για την αυστηρότητα των μέτρων αν συνεχιστεί η κατάσταση αυτή έδωσε και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το take away αφορά σε καφέ και επιβάλλει ό,τι λέει η άδειά τους. Take away σε ποτά δεν επιτρέπεται. Άτυπα πάρτι και συγχρωτισμός απαγορεύονται. Οι μηχανισμοί του κράτους ενεργοποιούνται και προβλέπονται ποινικές και διοικητικές κυρώσεις».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share