Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Στην πλατεία γίνεται διακίνηση ναρκωτικών…» - Καταγγελίες-«βόμβα» από τον Δήμαρχο της Αγίας Παρασκευής

Όλα όσα είπε

6 Μαΐου 2020 11:37
«Στην πλατεία γίνεται διακίνηση ναρκωτικών…» - Καταγγελίες-«βόμβα» από τον Δήμαρχο της Αγίας Παρασκευής
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Καταγγελίες-«βόμβα» για διακίνηση ναρκωτικών στην άνω πλατεία στην Αγία Παρασκευή κάνει ο Δήμαρχος της περιοχής, Βασίλης Ζορμπάς.

Με αφορμή τα χθεσινά επεισόδια μεταξύ Αστυνομίας και συγκεντρωμένων στη συγκεκριμένη πλατεία, μιλώντας στο Mega, o δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, έκανε λόγο πως «η συγκεκριμένη πλατεία πιθανόν να αποτελεί το μεγαλύτερο κέντρο διακίνησης ναρκωτικών στην περιοχή».

Μάλιστα, όπως τόνισε, υπάρχουν πληροφορίες ότι οι νέοι θα ξανά συγκεντρωθούν απόψε το βράδυ στην πλατεία, για να δώσουν συνέχεια στα γεγονότα με την Αστυνομία.

Παράλληλα, το γεγονός ότι συγκεντρώθηκαν περί τα 800 άτομα χθες (5/5), και 500 τη Δευτέρα (4/5), όπως υπογράμμισε ο δήμαρχος, πέραν όλων των υπολοίπων, δημιουργείται κίνδυνος για τη διασπορά κορωνοϊού.

«Όλοι ξέρουν ότι γίνεται διακίνηση ναρκωτικών στην περιοχή. Η Αστυνομία σήκωσε τα χέρια ότι δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα. Στα Εξάρχεια όμως είχε τη δύναμη» είπε ο κ. Ζορμπάς.

Οι μαζώξεις στην πλατεία, σύμφωνα με τον δήμαρχο, πραγματοποιήθηκαν ύστερα από ένα κάλεσμα σε διαμφισβητούμενο ιστότοπο.

Άμεση αντίδραση για τα υπαίθρια πάρτι: Έρχονται βαριές «καμπάνες» για τους υπεύθυνους

Βαριές είναι οι «καμπάνες» που έρχονται για όσους ήταν υπαίτιοι ορισμένων… υπαίθριων πάρτι που έγιναν σε ορισμένες περιοχές και σε καταστήματα, που κανονικά θα έπρεπε να λειτουργούν ως take away, με αποτέλεσμα να γίνονται εστίες συνωστισμού με κινδύνους για την υγεία λόγω κορωνοϊού, ενώ τρομερά επεισόδια είχαν γίνει στην Αγία Παρασκευή.

Και μπορεί σε αρχικό στάδιο να έγιναν αυστηρές συστάσεις μετά την παρέμβαση της αστυνομίας για να απομακρυνθούν οι πολίτες, ωστόσο από την ερχόμενη Δευτέρα (11/5), χωρίς να αποκλείεται και νωρίτερα, το πρόστιμο για τους καταστηματάρχες θα ανέρχεται σε 5.000 ευρώ, ενώ θα επιβάλλεται και σφράγισμα του καταστήματος για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, αφαίρεση αδείας σε περίπτωση υποτροπής και πρόστιμα των 150 ευρώ σε πολίτες που δεν τηρούν τις απαιτούμενες αποστάσεις έξω από αυτά.

Το στίγμα για την αυστηρότητα των μέτρων αν συνεχιστεί η κατάσταση αυτή έδωσε και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το take away αφορά σε καφέ και επιβάλλει ό,τι λέει η άδειά τους. Take away σε ποτά δεν επιτρέπεται. Άτυπα πάρτι και συγχρωτισμός απαγορεύονται. Οι μηχανισμοί του κράτους ενεργοποιούνται και προβλέπονται ποινικές και διοικητικές κυρώσεις».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share