Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Άμεση αντίδραση για τα υπαίθρια πάρτι: Έρχονται βαριές «καμπάνες» για τους υπεύθυνους

Τι θα συμβεί;

6 Μαΐου 2020 11:11
Άμεση αντίδραση για τα υπαίθρια πάρτι: Έρχονται βαριές «καμπάνες» για τους υπεύθυνους
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Βαριές είναι οι «καμπάνες» που έρχονται για όσους ήταν υπαίτιοι ορισμένων… υπαίθριων πάρτι που έγιναν σε ορισμένες περιοχές και σε καταστήματα, που κανονικά θα έπρεπε να λειτουργούν ως take away, με αποτέλεσμα να γίνονται εστίες συνωστισμού με κινδύνους για την υγεία λόγω κορωνοϊού, ενώ τρομερά επεισόδια είχαν γίνει στην Αγία Παρασκευή.

Και μπορεί σε αρχικό στάδιο να έγιναν αυστηρές συστάσεις μετά την παρέμβαση της αστυνομίας για να απομακρυνθούν οι πολίτες, ωστόσο από την ερχόμενη Δευτέρα (11/5), χωρίς να αποκλείεται και νωρίτερα, το πρόστιμο για τους καταστηματάρχες θα ανέρχεται σε 5.000 ευρώ, ενώ θα επιβάλλεται και σφράγισμα του καταστήματος για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, αφαίρεση αδείας σε περίπτωση υποτροπής και πρόστιμα των 150 ευρώ σε πολίτες που δεν τηρούν τις απαιτούμενες αποστάσεις έξω από αυτά.

Το στίγμα για την αυστηρότητα των μέτρων αν συνεχιστεί η κατάσταση αυτή έδωσε και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το take away αφορά σε καφέ και επιβάλλει ό,τι λέει η άδειά τους. Take away σε ποτά δεν επιτρέπεται. Άτυπα πάρτι και συγχρωτισμός απαγορεύονται. Οι μηχανισμοί του κράτους ενεργοποιούνται και προβλέπονται ποινικές και διοικητικές κυρώσεις».

Βίντεο-ντοκουμέντο από τα άγρια επεισόδια στην Αγία Παρασκευή - 300 νεαροί εν μέσω κορωνοϊού παρτάρουν με μπύρες...

Άγρια επεισόδια εξελίχθηκαν τα μεσάνυχτα στην πλατεία του Αγίου Ιωάννη στην Αγία Παρασκευή, όταν ομάδα περίπου 300 νεαρών συγκεντρώθηκε στο σημείο, προκειμένου να κάνει πάρτι με μπύρες και μουσική εν μέσω... κορωνοϊού.

Στην περιοχή μετέβησαν διμοιρίες των ΜΑΤ, τα μέλη των οποίων δέχθηκαν πέτρες και μπουκάλια από τους συγκεντρωμένους, οι οποίοι παρέμειναν στη πλατεία, φωνάζοντας ύβρεις κατά των Αστυνομικών.

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο με όσα συνέβησαν τα ξημερώματα:

Άρση μέτρων: Εξωτερική παρτάρα στον Βόλο χωρίς μάσκα και αποστάσεις

Καμία τήρηση των κανόνων προστασίας δεν υπάρχει στον Βόλο, αφού ανενόχλητοι οι πολίτες απολάμβαναν τα ποτά τους έξω από τα -κλειστά- μαγαζιά, μετά από την άρση των μέτρων.

Φαίνεται ότι διοργάνωσαν κάποιου είδους πάρτι στην περιοχή Βολονάκη, όπου υπάρχουν και όλα τα μπαρ και οι καφετέριες, και παρ'όλο που είναι κλειστές δεν πτοήθηκαν. Μάλιστα αναμένονται να ανοίξουν και νωρίτερα από την προγραμματισμένη ημερομηνία, αφού και οι πολίτες δεν μπορούν να περιοριστούν αλλά και οι ιδιοκτήτες χάνουν μεγάλο μέρος του τσίρου τους.

Ξεχύθηκαν στους δρόμους λοιπόν, με μπύρες και ποτά στα χέρια, χωρίς να φορούν μάσκα και χωρίς να τηρείτε προφανώς και αναγκαίες αποστάσεις. Μέσα σε όλον αυτό τον αγώνα που δίνουμε, τέτοια περιστατικά μας κάνουν να αναρωτιόμαστε αν έχουν αντιληφθεί όλοι την κρισιμότητα της κατάστασης. Τα μέτρα φαίνεται ότι δεν τηρούνται από όλους, παρά την έκκληση που έχει γίνει από ειδικούς και την κυβέρνηση.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share