Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2021

26χρονη τράβηξε αυτή τη selfie με την φίλη της και 8 λεπτά μετά...

Σοκ

5 Μαΐου 2020 20:02
26χρονη τράβηξε αυτή τη selfie με την φίλη της και 8 λεπτά μετά...
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Η 26χρονη Κολέτ Μορένο σκοτώθηκε σε τροχαίο ενώ 8 λεπτά πριν ξεψυχήσει είχε τραβήξει αυτή τη selfie φωτογραφία! Και αυτή, δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που μια απλή φωτογραφία έχει τέτοια κατάληξη, δείτε εδώ τι συνέβη όταν ένας άντρας πλησίασε μια αρκούδα για να βγάλει μια selfie.

Το αυτοκίνητο που οδηγούσε η φίλη της νύφης, η Άσλει Τέομπαλντ, προσέκρουσε σε προπορευμένο όχημα, με αποτέλεσμα η Μορένο να χάσει τη ζωή της ενώ η οδηγός τραυματίστηκε ελαφρά.

«Ένιωσα σαν να έβλεπα εφιάλτη και έπρεπε να ξυπνήσω», δήλωσε συντετριμμένη η μητέρα του θύματος. «Δε μπορώ να το πιστέψω», συμπλήρωσε. Η Τέομπαλντ μιλώντας στους αστυνομικούς δήλωσε ότι μπροστά στο αυτοκίνητό της βρισκόταν ένα φορτηγό, του οποίου η εξάτμιση ενοχλούσε τη Μορένο που υπέφερε από άσθμα.

Έτσι, η οδηγός αποφάσισε να προσπεράσει το φορτηγό την ώρα που βρισκόταν σε δρόμο διπλής κατευθύνσεως, ωστόσο δεν υπολόγισε σωστά τις αποστάσεις, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με την πλευρά του αυτοκινήτου της στο φορτηγό. Η Τέομπαλντ και ο οδηγός του φορτηγού τραυματίστηκαν ελαφρά, αλλά η 26χρονη, η οποία φορούσε ζώνη ασφαλείας, εξέπνευσε λίγη ώρα μετά τη διακομιδή της στο νοσοκομείο.

«Της μιλούσα, αλλά δε μπορούσε να μου απαντήσει. Μου έκανε μόνο νοήματα. Δε μπορούσα να καταλάβω τη σοβαρότητα της κατάστασης γιατί δεν είχε σοβαρά εξωτερικά τραύματα», δήλωσε στις τοπικές αρχές η οδηγός που αντιμετωπίζει κατηγορίες για επικίνδυνη οδήγηση, χωρίς ωστόσο να της έχει απαγγελθεί κάποια κατηγορία για το θάνατο της φίλης της.

Βλέπετε αυτό το περίεργο «εξόγκωμα» στο μάτι της; «Τρελάθηκαν» οι γιατροί όταν κατάλαβαν τι είναι

Βλέπετε αυτό το περίεργο «εξόγκωμα» στο μάτι της; «Τρελάθηκαν» οι γιατροί όταν κατάλαβαν τι είναι!

Όταν μια γυναίκα στη Ρωσία παρατήρησε ένα μικρό “εξόγκωμα” κάτω από το αριστερό της μάτι, έβγαλε μια selfie φωτογραφία, για να μπορεί να δείξει σε άλλους (και σε γιατρό, αν χρειαζόταν) αυτό το περίεργο πράγμα στο πρόσωπό της. Και τότε, κάτι ακόμα πιο παράξενο συνέβη: Το “εξόγκωμα” κινήθηκε!

Σε μια σειρά από selfies φωτογραφίες, η γυναίκα κατέγραψε το μυστηριώδες εξόγκωμα μα μετακινείται κάτω από το δέρμα της. Οι selfies εκτός από χαριτωμένες κάποιες φορές μπορεί να είναι προειδοποιητικές, δείτε τι παρατήρησαν αυτές οι γυναίκες

Πέντε ημέρες αφότου το παρατήρησε για πρώτη φορά, το “εξόγκωμα” ήταν πάνω από το αριστερό της μάτι. Στη συνέχεια, 10 ημέρες αργότερα, είχε φτάσει στο άνω χείλος.

Μια γυναίκα στη Ρωσία βρήκε ένα εξόγκωμα στο πρόσωπό της, που αποδείχθηκε ότι ήταν ένα παρασιτικό σκουλήκι, το οποίο σερνόταν κάτω από το δέρμα της. Το “εξόγκωμα” εμφανίστηκε πρώτα κάτω από το μάτι της γυναίκας (εικόνα Α) και στην συνέχεια μετακινήθηκε πάνω από το μάτι της (εικόνα Β), προτού μετακινηθεί στο άνω χείλος της (εικόνα Γ). Οι γιατροί αφαίρεσαν χειρουργικά τον σκουλήκι (εικόνα D)

Τότε ήταν που η 32χρονη γυναίκα πήγε σε έναν οφθαλμίατρο, ο οποίος παρατηρούσε επίσης ένα “επιφανειακά κινούμενο επιμήκες οζίδιο στο αριστερό άνω βλέφαρο” -με άλλα λόγια, είδε ένα εξόγκωμα- σύμφωνα με την σχετική έκθεση που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επθεώρηση The New England Journal of Medicine.

Το “εξόγκωμα” ήταν ζωντανό σκουλήκι!
Αποδείχθηκε ότι η γυναίκα είχε μια μόλυνση με ένα είδος παρασιτικού σκουληκιού, που ονομάζεται Dirofilaria repens. Αυτά τα νηματώδη σκουλήκια μολύνουν φυσικά σκύλους, γάτες, αλεπούδες και άλλα άγρια θηλαστικά και συνήθως ζουν στον ιστό κάτω από το δέρμα, σύμφωνα με μια έκθεση παρόμοιας περίπτωσης το 2011. Οι άνθρωποι είναι «τυχαίοι ξενιστές” αυτών των παρασίτων. Με άλλα λόγια τα σκουλήκια αυτά δεν θέλουν να καταλήξουν σε ανθρώπινο οργανισμό, καθώς όταν συμβεί αυτό, δεν μπορεί τυπικά να αναπαραχθεί.

βρήκε  περίεργο «εξόγκωμα» στο μάτι της

Πώς μολύνθηκε η γυναίκα

Τα σκουλήκια εξαπλώνονται από τσιμπήματα κουνουπιών και έχουν αναφερθεί περιστατικά σε ανθρώπους σε μέρη της Ευρώπης, της Ασίας και της Αφρικής. Η Ρωσίδα είπε ότι είχε ταξιδέψει πρόσφατα σε μια αγροτική περιοχή έξω από την Μόσχα, όπου και την τσίμπησαν αρκετά κουνούπια.

Ο δρ. Vladimir Kartashev, καθηγητής Ιατρικής στο Κρατικό Ιατρικό Πανεπιστήμιο του Ρόστοφ, ο οποίος θεράπευσε την ασθενή, δήλωσε ότι από το 1997 έχουν υπάρξει πάνω από 4.000 ανθρώπινες περιπτώσεις αυτής της λοίμωξης στην Ρωσία και την Ουκρανία. Και τα ανθρώπινα κρούσματα έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με μια μελέτη από το 2015 του δρ. Kartashev και συναδέλφων του, που εξέτασαν τα δεδομένα για τις περιπτώσεις Dirofilaria στη Ρωσία και την Λευκορωσία, ο αριθμός των αναφερόμενων περιπτώσεων αυξήθηκε από οκτώ το 1997 σε σχεδόν 200 περιπτώσεις το 2012. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της 16ετούς περιόδου μελέτης, τα περιστατικά έχουν «εξαπλωθεί προς τα βόρεια”, με τους ανθρώπους να μολύνονται σε υψηλότερα γεωγραφικά πλάτη το 2013 από ό,τι το 1997.

Τι συμβαίνει αν μολυνθείτε από το παρασιτικό σκουλήκι Dirofilaria
Στους ανθρώπους, η παρασιτική μόλυνση συνήθως εμφανίζεται ως εξογκώματα κάτω από το δέρμα, τα οποία μερικές φορές μετακινούνται.

Σύμφωνα με μια μελέτη για περισσότερα από 200 κρούσματα λοίμωξης του παρασίτου Dirofilaria repens στη Ρωσία το 2014 (τα οποία τεκμηριώθηκαν σε περίοδο 17 ετών), οι γιατροί παρατήρησαν ότι το σκουλήκι κινείται περίπου στο 35% των ασθενών. Μερικοί ασθενείς ανέφεραν «ένα αίσθημα σαν κάτι να σέρνεται κάτω από το δέρμα”!

Όσο τρομακτικό και αν ακούγεται αυτό, η θεραπεία είναι σχετικά απλή: Η αφαίρεση του σκουληκιού με χειρουργική επέμβαση μπορεί να θεραπεύσει την λοίμωξη.

Πράγματι, η 32χρονη Ρωσίδα έκανε επέμβαση αφαίρεσης του σκουληκιού και ανέκαμψε πλήρως από την μόλυνση

TAGS
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share