Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

27χρονη ανέβασε πυρετό και έχασε τα δάχτυλά της μέσα σε λίγες μέρες - Προειδοποιεί για αυτόν τον κίνδυνο

Δώστε προσοχή

5 Μαΐου 2020 16:57
27χρονη ανέβασε πυρετό και έχασε τα δάχτυλά της μέσα σε λίγες μέρες - Προειδοποιεί για αυτόν τον κίνδυνο

Αυτή η γυναίκα μετά από ένα κρύωμα, που για πολλούς θεωρείται κάτι φυσιολογικό και καθημερινό, κατέληξε να χάσει τα δάχτυλά της. Αυτή είναι η ιστορία της...

Πολλοί από εμάς, αποφεύγουν τις επισκέψεις στο γιατρό. Δεν το κάνουν μόνο για το κόστος, αλλά ίσως να μην το θεωρούν και τόσο αναγκαίο. Μια επίσκεψη στο γιατρό, πιθανότατα να είχε σώσει την Σέλμπι Σμιθ από την απώλεια των δαχτύλων τόσο των χεριών της, όσο και των ποδιών της.

Η 27χρονη Σέλμπι , είναι από το Tennessee και συνήθως δίνει την εικόνα ενός υγειούς ατόμου. Κάνει γιόγκα, πιστεύει στη φυσική θεραπεία και σπάνια αρρωσταίνει. Έτσι, όταν αντιμετώπισε μια άσχημη περίπτωση με το λαιμό της, περίμενε πρώτα να δει αν τα συμπτώματα θα περάσουν.

Δυστυχώς για τη Σέλμπι, η κατάστασή της επιδεινώθηκε γρήγορα, όπως έπαθε και αυτό εδώ το αγόρι όταν ξαφνικά σήκωσε υψηλό πυρετό, όπως και αυτό εδώ το αγόρι όταν ξαφνικά σήκωσε υψηλό πυρετό, για αυτό και πρέπει να δίνετε προσοχή στα σημάδια. Αφού ο πυρετός της έφτασε τους 40 βαθμούς Κελσίου και τα δάχτυλα των ποδιών και των χεριών της άρχισαν να μαυρίζουν, το αγόρι της Σέλμπι κάλεσε ασθενοφόρο και έτσι μεταφέρθηκε σε ένα κοντινό νοσοκομείο.

Η Σέλμπι κατά πάσα πιθανότητα να είχε πεθάνει. Η απλή περίπτωση του πόνου στο λαιμό της, επιδεινώθηκε σε σημείο ανάπτυξης σήψης σε όλο της το σώμα. Οι γιατροί δεν είχαν άλλη επιλογή, από το να αφαιρέσουν όλα τα δάχτυλα του δεξιού της χεριού και ένα από το αριστερό, αλλά και δύο δάχτυλα από το ένα της πόδι.

Αντί να μισεί το σώμα της τώρα, η Σέλμπι λέει ότι απλά της υπενθυμίζει ότι η ζωή της έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία.

Ο γιος της ψηνόταν στον πυρετό και πονούσε παντού - Τότε κατάλαβαν τι έχει

Αυτό το αγόρι πονούσε παντού και ψηνόταν στον πυρετό, και οι γονείς του δεν καταλάβαιναν τον λόγο. Τότε συνειδητοποίησαν το λάθος τον γιατρών.

H Χάλει πρόσφατα βίωσε κάτι που περνάνε οι περισσότεροι γονείς όταν τα παιδιά τους είναι μικρά: ο γιος της, Λέβις, αρρώστησε ξαφνικά. Το ίδιο βίωσε και αυτή η μητέρα εδώ, όταν ο γιος της ανέβασε υψηλό πυρετό, για άλλον όμως λόγο.

Σύντομα κατάλαβαν πως το φάρμακο αυτό δεν ταίριαζε στην περίπτωση του γιου της. Άρχισε να γίνεται χειρότερα. Όχι μόνο ξεκίνησε να ανεβαίνει η θερμοκρασία του, αλλά άρχισε να εκδηλώνεται και στο σώμα του πιο έντονα. Παρόλο που οι γιατροί της έλεγαν ότι είναι μια συνηθισμένη περίπτωση ανεμοβλογιάς, το ένστικτό της έλεγε άλλα.

Όπως αποδείχτηκε, έπαθε σηψαιμία και έπρεπε να μεταφερθεί αμέσως σε νοσοκομείο. Εάν δεν τον είχε μεταφέρει η μάνα του με δική της πρωτοβουλία, σήμερα θα ήταν πολύ διαφορετικά τα πράγματα.

Τώρα, η Χάλει θέλει να προειδοποιήσει και άλλους γονείς για τους κινδύνους που έχει το Ibuprofen όταν πρόκειται για ανεμοβλογιά. Ακόμα και οι γιατροί πλέον παραδέχονται πως υπάρχει ένα μικρό αλλά σημαντικό ρίσκο το ibuprofen να μην λειτουργήσει καλά σε περιπτώσεις τέτοιες.

«Σας παρακαλώ, μην δίνετε στα παιδιά σας που έχουν ανεμοβλογιά ibuprofen,” έγραψε η Χάλει στη σελίδα της στο Facebook.

“Είναι αντιφλεγμονώδες. Μπορεί να αντιδράσει όμως με την ανεμοβλογιά και να την στείλει πιο βαθιά στο δέρμα, προκαλώντας σηψαιμία.»

Τα συμπτώματα της σηψαιμίας περιλαμβάνουν: υψηλό πυρετό, ναυτία, διάρροια και εμετό, πόνο στην κοιλιά, δύσπνοια και ταχυπαλμίες. Είναι σημαντικό να αντιμετωπιστεί στα πρώτα της στάδια με αντιβιοτικά.

Πράγματι στην ιστοσελίδα του λέει πως δεν πρέπει να χορηγείται το φάρμακο σε αρρώστους που έχουν ανεμοβλογιά. Γιατί όμως οι γιατροί το συνέστησαν;

Τώρα ο Λέβις αναρρώνει. Ελπίζουμε να σταθεί σύντομα στα πόδια του και να γίνει γρήγορα καλά!

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share