Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Φέρνει υποψίες η απάντηση του ΠΟΥ - Θεωρεί φυσιολογικό του κρούσμα κορωνοϊού το Δεκέμβριο στη Γαλλία

Τι συμβαίνει τελικά;

5 Μαΐου 2020 15:31
Φέρνει υποψίες η απάντηση του ΠΟΥ - Θεωρεί φυσιολογικό του κρούσμα κορωνοϊού το Δεκέμβριο στη Γαλλία
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Υποψίες φέρνει η απάντηση του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας, σχετικά με το κρούσμα κορωνοϊού, που βρέθηκε στη Γαλλία από το Δεκέμβριο, πολύ νωρίτερα δηλαδή από τότε, που θεωρείται πως ο ιός έφτασε στην χώρα, με τον ΠΟΥ να κάνει λόγο για εξέλιξη που δεν αποτελεί έκπληξη, ενώ θεωρείται πως μπορεί να υπάρξουν περισσότερες αναφορές για προγενέστερα κρούσματα.

«Είναι επίσης πιθανό να βρεθούν και άλλες περιπτώσεις προγενέστερων κρουσμάτων», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ Κριστιάν Λιντμάιερ στη διάρκεια ενημέρωσης των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη, κι ενώ το πρώτο κρούσμα παγκοσμίως αναφέρεται στην Κίνα την τελευταία ημέρα του 2019.

Ο ίδιος ενθάρρυνε και τις υπόλοιπες χώρες να ελέγξουν τα αρχεία τους με τα κρούσματα του ιού από το τέλος του 2019 λέγοντας ότι αυτό θα δώσει στον κόσμο μια «νέα και σαφέστερη εικόνα» της πανδημίας.

Ένα γαλλικό νοσοκομείο, το οποίο επανέλεγξε παλαιά δείγματα από ασθενείς με πνευμονία, διαπίστωσε ότι είχε νοσηλεύσει έναν άνδρα, ο οποίος είχε νοσήσει από COVID-19 από τις 27 Δεκεμβρίου, δηλαδή σχεδόν ένα μήνα προτού η γαλλική κυβέρνηση επιβεβαιώσει τα πρώτα κρούσματα.

«Είναι φυτευτός…» - Απίθανη επίθεση του Κυριάκου Βελόπουλου στον Σωτήρη Τσιόδρα

Απίθανη επίθεση εναντίον του Σωτήρη Τσιόδρα εξαπέλυσε ο Κυριάκος Βελόπουλος, με τον ηγέτη της «Ελληνικής Λύσης» να αναφέρει χαρακτηριστικά, ότι ο καθηγητής λοιμωξιολογίας είναι «φυτευτός» και η Κυβέρνηση λέει ψέμματα στο ζήτημα με τις μάσκες και τον κορωνοϊό, ενώ σε κάθε του αναφορά, τον ονόμαζε ίσως περιπαικτικά «Τσιόρδα», αν και τον ίδιο πρόσφατα εγκάλσε ο Εισαγγελέας για το προϊόν, που πουλούσε για τον φονικό ιό.

Παράλληλα, ο κύριος Βελόπουλος επεσήμανε πως η επιλογή της Κυβέρνησης θα μπορούσε να είναι ο Γιάννης Ιωαννίδης ως εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, ενώ επιδόθηκε και σε μεγάλους καβγάδες, τόσο με τον προεδρεύοντα στη Βουλή όσο και με τους άλλους Βουλευτές.

«Δεν μπορεί πριν από έναν μήνα να λέτε ότι δεν χρειάζεται μάσκα και τώρα να λέτε ότι χρειάζεται. Κάτι δεν κάνετε καλά. Ή πριν λέγατε ψέμματα ή τώρα λέτε ψέμματα. Αλλά σε μια κυβέρνηση που επικοινωνιακά θεοποίησε τον Τσιόδρα ο οποίος χθες δημόσια είπε ότι όλοι οι νεκροί μπορεί να μην είναι κορωνοϊός, να είναι κορωνοϊός. Ο Χριστός και η Παναγία. Ακούσατε τι είπε ο Τσιόδρας; Το είπε στην κάμερα ότι αυτοί που πεθαίνουν μπορεί να μην είναι από κορωνοϊό».

Μίλησε επίσης για σχέσεις των κορυφαίων καθηγητών με εταιρείες φαρμακευτικές και απαντώντας σε παρατηρήσεις από τα έδρανα είπε: «Εμένα με εξέλεξαν. Αυτόν τον φύτεψες εσύ. Το κόμμα σου! Τον φυτέψατε εσείς. Τον κ. Τσιόδρα». Όταν τον κάλεσε ο Πρόεδρος της Βουλής να πάρει πίσω τον χαρακτηρισμό, είπε δεν παίρνω τίποτα πίσω τον διορίσατε εσείς. Να βάζατε τον κ. Ιωαννίδη που είναι ειδικός επί των θεμάτων και είναι στο Στάνφορντ.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share