Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Για να συνηθίσουμε… θέλει καιρό πολύ: Ουρές και ένταση στην ΕΥΔΑΠ της Ομόνοιας

Χαμός!

5 Μαΐου 2020 10:03
Για να συνηθίσουμε… θέλει καιρό πολύ: Ουρές και ένταση στην ΕΥΔΑΠ της Ομόνοιας
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Φαίνεται πως, για να συνηθίσουμε στα νέα δεδομένα που φέρνει η νέα καθημερινότητα του κορωνοϊού, χρειάζεται πολύς καιρός, καθώς υπάρχουν πληθυσμιακές ομάδες, που δεν ακολουθεί την ψηφιακή διαδικασία, με αποτέλεσμα να υπάρχουν εικόνες ουρών και εντάσεων, σαν αυτές της ΕΥΔΑΠ στην Ομόνοια.

Η ουρά, μάλιστα, φτάνει μέχρι… την πλατεία της πολυσύχναστης περιοχής της Αθήνας, με τους περισσότερους εξυπηρετούμενους να είναι μεγαλύτερης ηλικίας, ενώ ένας έντονος διάλογος κόντεψε να προηγηθεί ανάμεσα σε πολίτη και υπάλληλο, η οποία θέλησε να δώσει στο Open τις απαραίτητες διευκρινίσεις, για το πώς γίνεται η εξυπηρέτηση. Τα μέτρα ασφαλείας, τουλάχιστον, τηρούνται σε αντίθεση με προηγούμενες περιπτώσεις κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

«Οι πολίτες εξυπηρετούνται γρήγορα και ανά δύο», είπε η υπάλληλος, για να της απαντήσει ο πολίτης πως «λέτε ψέμματα, ένας-ένας μπαίνουμε και η αναμονή είναι πάνω από μία ώρα». Σε κάθε περίπτωση, η ουρά ήταν τόσο μεγάλη, που ο αρμόδιος Υπουργός, Κώστας Καραμανλής, επενέβη άμεσα, ζητώντας από το Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ, ώστε να ενημερώσει την εξυπηρέτηση των πολιτών ψηφιακά.

Δείτε το βίντεο στο Athensmagazine.gr:

Πάλι τα ίδια: Ουρά… μέχρι το επόμενο τετράγωνο σε τράπεζα της Καλλιθέας!

Ξανά… τα ίδια συνέβησαν σε τράπεζα της Καλλιθέας, με μεγάλη ουρά να δημιουργείται και πάλι από ανθρώπους, που επιθυμούσαν να κάνουν τις συναλλαγές τους, φτάνοντας… μέχρι το επόμενο τετράγωνο.

Οι περισσότεροι, όπως δήλωναν στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, είχαν έρθει για συναλλαγές που δε γίνονται ηλεκτρονικά, όπως επί παραδείγματι η δημιουργία λογαριασμού μισθοδοσίας, ενώ υπήρχαν και άνθρωποι, που ήρθαν καθυστερημένα να πάρουν τις συντάξεις τους, με το σκηνικό να επαναλαμβάνεται.

Στην ουρά, όμως, τοποθετήθηκαν και νεότεροι άνθρωποι. «Γίνεται, αλλά δεν τα κατάφερα παρότι το προσπάθησα και ήρθα εδώ», είπε μια κοπέλα μέσα στην ταλαιπωρία, που αδίκως δημιουργήθηκε παρά τα μέτρα περιορισμού. «Εγώ είμαι από τις 8:10 εδώ», ανέφερε μια ηλικιωμένη, που περίμενε στην είσοδο.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share