Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Μισογεμάτο το ποτήρι στην Κίνα: Κάτω από 500 μετά από σχεδόν 4 μήνες οι ενεργοί ασθενείς από κορωνοϊό

Τι συμβαίνει στην χώρα;

4 Μαΐου 2020 15:06
Μισογεμάτο το ποτήρι στην Κίνα: Κάτω από 500 μετά από σχεδόν 4 μήνες οι ενεργοί ασθενείς από κορωνοϊό
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Το ποτήρι φαίνεται πως το βλέπουν… μισογεμάτο στην Κίνα, με τους ενεργούς ασθενείς από κορωνοϊό να είναι κάτω από 500 για πρώτη φορά, ύστερα από τις 23 Ιανουαρίου, όταν και η χώρα αποφάσισε να θέσει σε καραντίνα την Ουχάν, πόλη από την οποία ξεκίνησε την πορεία του ο φονικός ιός.

Το Υπουργείο Υγείας, με νεότερη ανακοίνωσή του, επεσήμανε πως 481 είναι οι ασθενείς, οι οποίοι νοσηλεύονται στην ενδοχώρα, με το νούμερο να δείχνει πως η χώρα ολοένα αντιμετωπίζει καλύτερα την κατάσταση, έστω και με τη «σκιά» των αμφισβητήσεων του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, απέναντι στον οποίο έχει απαντήσει με ένα απίστευτο βίντεο.

Αυτή την ώρα, λοιπόν, τα κρούσματα στην Κίνα βρίσκονται στα 82.880 και οι θάνατοι στους 4.633, με πάνω από 77.000 να έχουν αναρρώσει από την ασθένεια και την χώρα διαρκώς να υποχωρεί στο σχετικό πίνακα.

Το Υπουργείο, παράλληλα, τονίζει ότι τα κρούσματα που προέρχονται από ταξιδιώτες μειώνονται σταδιακά τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, φτάνοντας τώρα στα 1.675 κρούσματα, με 92 τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, ότι το Χάρμπιν μπήκε σε καραντίνα στο τέλος Απριλίου στην Βορειοανατολική Κίνα, μιας και φαίνεται πως αρκετοί προερχόμενοι από τη Ρωσία έφερναν και τον ιό μαζί τους. Με τη γειτονική χώρα, άλλωστε, έχουν κλείσει και τα 4.296 χιλιόμετρα, στα οποία βρίσκονται συνοριακά.

Η ανησυχία αυτή έχει λόγο να υπάρχει για τους Κινέζους, καθώς από τα 481 ενεργά κρούσματα, τα 402 έχουν σχέση με ταξίδι από το εξωτερικό. Μειώνοντάς τα, επομένως, μειώνονται και τα συνολικά κρούσματα, με τον εφιάλτη να συνεχίζει να απομακρύνεται.

Κορωνοϊός : Δύο νέα κρούσματα στην Κίνα

Δύο νέα κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν στην Κίνα το ένα εκ το οποίο είναι εισαγόμενο.

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Σάββατο της αναφέρθηκαν δύο νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό στην ηπειρωτική Κίνα. Ωστόσο δείτε πόσα κρούσματα και πόσοι νεκροί είναι τα θύματα του κορωνοϊού μέχρι στιγμής παγκοσμίως.

Κανένας νέος θάνατος από κορωνοϊό

Το ένα από τα δύο κρούσματα ήταν «εισαγόμενο», κατά τον όρο που χρησιμοποιεί το Πεκίνο όταν αναφέρεται σε ταξιδιώτες που φθάνουν στην κινεζική επικράτεια από το εξωτερικό έχοντας μολυνθεί, ενώ το δεύτερο κρούσμα εντοπίστηκε στην επαρχία Σανσί.

Τα νέα τελευταία είναι καλα, δεν αναφέρθηκε κανένας νέος θάνατος, ενώ δεν εντοπίστηκαν ύποπτα κρούσματα στην ηπειρωτική Κίνα χθες, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή (το υπουργείο) Υγείας.

Συνολικά 28 ασθενείς έλαβαν εξιτήρια, ενώ οι ασθενείς που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση μειώθηκαν κατά 3 στους 34. Ως τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2 ανερχόταν σε 82.877 και ο αριθμός των ασθενών που υπέκυψαν στην COVID-19 σε 4.633, στην Κίνα, πάντα σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό των υγειονομικών αρχών της ασιατικής χώρας.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share