Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

«Επιστρέφουμε στην νέα κανονικότητα αλλά…» - Έκτακτες ανακοινώσεις από τον Στέλιο Πέτσα

Όλα όσα είπε

4 Μαΐου 2020 13:05
«Επιστρέφουμε στην νέα κανονικότητα αλλά…» - Έκτακτες ανακοινώσεις από τον Στέλιο Πέτσα
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Έκτακτες ανακοινώσεις ήρθαν από την πλευρά του Στέλιου Πέτσα, ο οποίος αναφέρθηκε στην άρση των μέτρων και την επιστροφή στην νέα κανονικότητα, μετά την πανδημία του κορωνοϊού, που γίνεται με αστερίσκους.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ενημέρωσε για όσα μέτρα παίρνει η Κυβέρνηση στις επόμενες ημέρες, με τον ίδιο όμως να τονίζει, ότι παρότι ο στόχος είναι η σταδιακή επανεκκίνηση όλων, μπορεί να επιστρέψουμε στις συνθήκες καραντίνας, εφόσον αυτό χρειαστεί. Ο ίδιος επιβεβαίωσε και όσα αναφέρονται σχετικά με το άνοιγμα των εκκλησιών.

«Στόχος είναι η σταδιακή και ασφαλής επανεκκίνηση της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας ώστε να πάρουμε πίσω τις ζωές μας. Από σήμερα αίρονται οι περιορισμοί στις εντός του νομού μετακινήσεις, αλλά όχι στις μετακινήσεις προς την περιφέρεια και τα νησιά. Επανεκκινούν τη λειτουργία τους επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου καθώς και επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών ώστε από σήμερα να μπορούμε να πούμε ότι την επόμενη εβδομάδα θα κάνουμε όλοι ένα βήμα», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Παράλληλα ο κ. Πέτσας τόνισε πως «όλοι ξέρουμε ότι τώρα αρχίζουν τα δύσκολα» επισημαίνοντας πως «η επιστροφή στη νέα κανονικότητα μοιάζει με έξοδο από το λαβύρινθο».

Τα σχέδια για το ΕΣΥ

«Στόχος μας είναι να παραμείνει σε πλήρη ετοιμότητα και να επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς», είπε αναφορικά με το ΕΣΥ.

Δήλωσε δε πως ξεκινάνε τα τακτικά χειρουργεία και τα απογευματινά ιατρεία. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι οι κινητές μονάδες για τον κορωνοϊό ξεκινούν σήμερα, ενώ αργότερα θα διενεργούν και τεστ αντισωμάτων.

Τα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας

Συνεχίζοντας, ο κ. Πέτσας παρέθεσε αναλυτικά τα μέτρα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση για τη στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων που επλήγησαν λόγω των μέτρων περιορισμού. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι παράταση δόθηκε στο πλαίσιο προστασίας πρώτης κατοικίας.

Για την επιστρεπτέα προκαταβολή, δήλωσε ότι πάνω από 90.000 επιχειρήσεις συμμετέχουν στο πρόγραμμα, ενώ ήδη σχεδιάζεται η 2η φάση, που θα μπει σε εφαρμογή τους επόμενους δύο μήνες».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share