Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Τραγωδία δίχως τέλος στις ΗΠΑ: 1.450 νεκροί σε 24 ώρες, πάνω από 19.000 συνολικά στη Νέα Υόρκη

Θρίλερ!

4 Μαΐου 2020 10:47
Τραγωδία δίχως τέλος στις ΗΠΑ: 1.450 νεκροί σε 24 ώρες, πάνω από 19.000 συνολικά στη Νέα Υόρκη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

H πανδημία του κορωνοϊού στοίχισε τη ζωή σε ακόμη 1.450 ανθρώπους στις ΗΠΑ το προηγούμενο εικοσιτετράωρο, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει και κοινοποιεί στον ειδικό ιστότοπο που έχει δημιουργήσει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Ο αριθμός των νέων θυμάτων, σταθερός σε σχέση με αυτόν της προηγουμένης (1.453), αύξησε το σύνολο των ασθενών που έχουν υποκύψει στην αμερικανική επικράτεια σε πάνω από 67.600.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, έως την Κυριακή 3/5 στις 20:30 (τοπική ώρα· στις 03:30 σήμερα Δευτέρα ώρα Ελλάδας), το πανεπιστήμιο της Βαλτιμόρης είχε καταγράψει 1,15 εκατ. κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και 67.674 θανάτους από την COVID-19.

Οι ΗΠΑ παραμένουν η χώρα όπου καταγράφεται μακράν ο υψηλότερος αριθμός θανάτων εξαιτίας της πανδημίας από οποιαδήποτε άλλη στον πλανήτη.

Την Τετάρτη, οι θάνατοι είχαν φθάσει τους 2.502, ωστόσο το τελευταίο διήμερο μειώθηκαν αρκετά στην αμερικανική επικράτεια.

Επίκεντρο της πανδημίας στις ΗΠΑ είναι η Νέα Υόρκη, όπου έχουν υποκύψει στην ασθένεια σχεδόν 19.000 άνθρωποι.

Σάλος στη Νέα Υόρκη: Γραφείο κηδειών που διατηρούσε δεκάδες πτώματα, θύματα κορωνοϊού, σε φορτηγά χωρίς ψύξη

Η πόλη της Νέας Υόρκης παρέδωσε χθες Τετάρτη ένα φορτηγό-ψυγείο σε γραφείο κηδειών, αφού αποκαλύφθηκε ότι αυτό αναγκαζόταν να διατηρεί πτώματα σε απλά φορτηγά, δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο Reuters! Μην ξεχνάσμε άλλωστε ότι η πόλη των ΗΠΑ μετράει εκατοντάδες νεκρούς σε καθημερινή βάση.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι είδε πτώματα μέσα σε ένα φορτηγάκι, ενώ δύο ακόμη ίδια οχήματα όπως και ένα μεγάλο φορτηγό ήταν σταθμευμένα έξω από το γραφείο κηδειών.


Το τηλεοπτικό δίκτυο ABC News μετέδωσε ότι περίπου 100 πτώματα διατηρούνταν στα οχήματα αυτά, αφού χάλασε το ψυγείο του γραφείου κηδειών. Τα πτώματα εντοπίστηκαν αφού γείτονες παραπονέθηκαν για άσχημη οσμή που προερχόταν από τα φορτηγά, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η Νέα Υόρκη είναι επίκεντρο της επιδημίας του κορωνοϊού στις ΗΠΑ και τα γραφεία κηδειών της πόλης δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν στη μεγάλη αύξηση της δουλειάς. Μάλιστα αναφέρουν ότι εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης των θανάτων καθυστερούν εβδομάδες να θάψουν ή να αποτεφρώσουν τους νεκρούς.

Μέχρι χθες Τετάρτη το απόγευμα περισσότεροι από 18.000 άνθρωποι είχαν πεθάνει εξαιτίας της covid-19 στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με απολογισμό του Reuters.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share