Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Άρση μέτρων: Μια διαφορετική καθημερινότητα σε κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής

Τι ισχύει;

4 Μαΐου 2020 10:50
Άρση μέτρων: Μια διαφορετική καθημερινότητα σε κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Εικόνες, που δε θα περιμέναμε ποτέ να δούμε μέχρι να έρθει ο κορωνοϊός, παρακολουθούμε από σήμερα (4/5) στα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής, που βιώνουν ιδιαίτερες συνθήκες μετά το άνοιγμά τους.

Τα μαγαζιά οφείλουν να προσαρμοστούν, έχοντας στη διάθεσή τους 20 τετραγωνικά μέτρα για ένα σύνολο 4 ανθρώπων, που πρέπει να βρίσκονται εκεί, με τους υπαλλήλους να φορούν μάσκες, ή ακόμη και και προσωπίδες, ώστε να προφυλαχθούν. Όλα αυτά, άλλωστε, είναι μέσα στις προϋποθέσες, που υπάρχουν για την επαναλειτουργία τους.

Παράλληλα, όπως είναι γνωστό, τα εν λόγω καταστήματα γίνονται επισκέψιμα από πελάτες μόνο μέσω ραντεβού και με όλα τα μέτρα προστασίας, χρησιμοποιώντας δηλαδή γάντια, αντισηπτικά και μάσκες, προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε διασπορά του κορωνοϊού, μιας και επίσης οι τιμωρίες είναι αυστηρές.

Υπενθυμίζεται ότι οι επιχειρήσεις, θα πρέπει να τηρήσουν αυστηρά τα μέτρα και τους κανόνες λειτουργίας, όπως την αναλογία των τετραγωνικών μέτρων ως προς τους παρευρισκόμενους στους χώρους, την απόσταση μεταξύ των θέσεων εργασίας, την τήρηση καταλόγου που αφορά στα ραντεβού των πελατών -όπου απαιτείται- και τα ατομικά μέσα προστασίας δηλαδή τη μάσκα και την υγιεινή των χεριών.

Αυτές είναι οι κυρώσεις

Για τις παραβάσεις των κανόνων προβλέπονται διοικητικές κυρώσεις και οι καταναλωτές μπορούν μέσω του τηλεφωνικού κέντρου 1520 να καταγγέλλουν τη μη τήρηση των μέτρων, αισχροκέρδεια και αθέμιτες εμπορικές πρακτικές.

Το ωράριο λειτουργίας των επιχειρήσεων με κωδικό δραστηριότητας 9602, δηλαδή κομμωτήρια, κουρεία και κέντρα αισθητικής, μπορεί να είναι διευρυμένο από τις 7:00 έως τις 22:00 και το Σάββατο από τις 7:00 έως τις 21:00. Η απόσταση μεταξύ των θέσεων εργασίας είναι κατ’ ελάχιστο 2 μέτρα και είναι υποχρεωτική η μάσκα για τους εργαζόμενους, ενώ παραμένει ισχυρή σύσταση για τους πελάτες. Σε περίπτωση που οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις διαθέτουν και τον κωδικό δραστηριότητας για άλλες υπηρεσίες, όπως μασάζ, πιλάτες, πέρσοναλ τρέϊνινγκ, απαγορεύεται ρητά η παροχή τους.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share