Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Άστατος ο καιρός - Θέλει προσοχή...» - Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη (Video)

Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν περισσότερο

4 Μαΐου 2020 08:44
«Άστατος ο καιρός - Θέλει προσοχή...» - Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Άστατο καιρό θα έχουμε μέχρι και τα μέσα της εβδομάδας, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη ενώ σε συγκεκριμένες περιοχές της Ελλάδας θέλει μία ιδιαίτερη προσοχή. Με τον Τάσο Αρνιακό επίσης να κρούει καμπανάκι για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων.

Πιο αναλυτικά χαρακτηριστικά της εβδομάδας θα είναι οι συννεφιές, η αστάθεια και οι πρόσκαιρες τοπικές βροχοπτώσεις σε αρκετά σημεία της χώρας ενώ θα επανέλθουν οι ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες από την Πέμπτη και μετά.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση από τον έμπειρο μετεωρολόγο:

Καιρός σήμερα: Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας - Αναλυτική πρόγνωση

Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα, καθώς θα σημειωθεί πτώση της θερμοκρασίας, τοπικές βροχές αλλά και καταιγίδες. Διαβάστε την πρόγνωση παρακάτω.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ αναμένονται παροδικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Ειδικότερα, για σήμερα αναμένονται πρόσκαιρες τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά και τα νότια, όπως είχε τονίσει και η Χριστίνα Σούζη. Παράλληλα, οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά ισχυροί έως 7 μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά κατά τόπους αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Από το βράδυ στη δυτική και κεντρική Μακεδονία γενικά αίθριος. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στην κεντρική Μακεδονία έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά κατά τόπους αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Από το βράδυ γενικά αίθριος. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Από το βράδυ γενικά αίθριος. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, στην Κρήτη μέχρι το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και βαθμιαία και στα Δωδεκάνησα. Άνεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Από το βράδυ γενικά αίθριος. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ τις πρωινές ώρες, από το μεσημέρι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών όμβρων μέχρι το απόγευμα, κυρίως στα γύρω ορεινά. Από το βράδυ γενικά αίθριος. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 09 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share