Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός στην Γαλλία: 135 νέοι θάνατοι μέσα σε μια ημέρα

Ετοιμάζονται για την δεύτερη φάση

3 Μαΐου 2020 22:05
Κορωνοϊός στην Γαλλία: 135 νέοι θάνατοι μέσα σε μια ημέρα

Προστέθηκαν ακόμα 135 νέοι θανάτοι από τον κορωνοϊό το τελευταίο 24ωρο στην Γαλλία, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να ανέρχεται σε 24.895, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Από το σύνολο, 15.583 ασθενείς απεβίωσαν σε νοσοκομείο της Γαλλίας, ενώ 9.312 κατέληξαν σε ένα από τα γηροκομεία της χώρας. Σε όλες τι χώρες παρατηρείτε λοιπόν σχετική μείωση των θανάτων, και ειδικά στην Ιταλία.

Οι ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύονται διασωληνωμένη στη Γαλλία είναι γύρω στους 3.819 με μείωση των βαριά νοσούντων. Η χώρα έχει ήδη εισάγει ένα νέο σύστημα ανακοίνωσης των κρουσμάτων, ανά γεωγραφικό διαμέρισμα, προκειμένου να ενημερώνει τους πολίτες για τις περιοχές που παρουσιάζουν τα περισσότερα περιστατικά.

Ο νεότερος απολογισμός δίνει ελπίδα στην Κυβέρνηση, με τις αρχές να σχεδιάζουν την επόμενη μέρα της άρσης των μέτρων, που ξεκινά στη χώρα από τις 11 Μαΐου.

Κορωνοϊός: Ξεκινούν οι κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ

Από αύριο ξεκινούν οι κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ και θέτουν ως προτεραιότητα τις ευπαθείς ομάδες, για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Αύριο μπαίνουμε στην δεύτερη φάση, μετά από την άρση των μέτρων, και αναγκαίο είναι να τηρήσουμε τους κανόνες για την προστασία. Ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης ανακοίνωσε κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας ότι «οι Ομάδες θα ξεκινήσουν από κλειστές δομές, όπως οι προνοιακές δομές, οι φυλακές κ.ά.».

Ο κ. Κοντοζαμάνης τόνισε ότι στόχος είναι η προστασία των ευπαθών ομάδων και η επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου και εξήγησε πως θα γίνεται μοριακός έλεγχος ανίχνευσης του ιού, Σε δεύτερο χρόνο, στο πλαίσιο επιδημιολογικής επιτήρησης, θα υπάρξει και έλεγχος αντισωμάτων.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΕΣΠA «Μεταρρύθμιση του Δημόσιου Τομέα 2014-2020»και έχει σχεδιαστεί και υλοποιείται υπό την καθοδήγηση του ΕΟΔΥ.

Σταδιακά, και σύμφωνα με τις ανάγκες και τον σχεδιασμό του Οργανισμού, θα προσληφθούν 500 νοσηλευτές, 500 οδηγοί και 100 διοικητικοί υπάλληλοι σε όλη την επικράτεια.

«Η μάχη δεν έχει τελειώσει, ο πόλεμος δεν έχει κερδηθεί, επομένως είμαστε σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση, προκειμένου να δούμε τη διασπορά της νόσου», τόνισε ο υφυπουργός Υγείας.

Κορωνοϊός - Ελλάδα: 6 νέα κρούσματα - 144 θάνατοι συνολικά

Στην καθιερωμένη ενημέρωση για την εξέλιξη του κορωνοϊού στην Ελλάδα ανακοινώθηκαν 6 νέα κρούσματα από τον Διευθυντή Υγειονομικού Πολεμικής Αεροπορίας, Υποπτέραρχο Δημήτρη Χατζηγεωργίου.

Οι νεκροί ανέρχονται στους 144 και 37 παραμένουν διασωληνωμένοι. Συνολικά τα κρούσματα στην Ελλάδα είναι πλέον 2.626, ενώ 78 έχουν εξέλθει από την ΜΕΘ.

Σήμερα, η ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας πραγματοποιείται από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και τον Λοιμωξιολόγο και Διευθυντή Υγειονομικού Πολεμικής Αεροπορίας, Υποπτέραρχο Δημήτρη Χατζηγεωργίου, μετά από την απουσία του επικεφαλή του υπ. Υγείας για την πανδημία κ. Σωτήρης Τσιόδρας.

«Η νόσος συνεχίζει να βρίσκεται σε έξαρση. Η χώρα μας κατάφερε να το ελέγξει και αύριο ξεκινάμε καινούργια φάση. Η δυσκολία δεν έχει περάσει, δεν θα γυρίσουμε ακόμα στο πώς ζούσαμε. Ξεκινάμε να μπαίνουμε σε σχετική κανονικότητα με μικρά και σταθερά βήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηγεωργίου.

Πρώτα από όλα να σκεφτόμαστε τα προσωπικά μέτρα υγιεινής, δηλαδή τις αποστάσεις ασφαλείας, τον συχνό καθαρισμό των χεριών και τη χρήση μασκών, ανέφερε και πρόσθεσε σχετικά με τις μάσκες ότι κατά τη διάρκεια περιορισμού στο σπίτι η χρήση μάσκας δεν ήταν προτεραιότητα, ωστόσο τώρα που αίρονται οι περιορισμοί πρέπει να δώσουμε σημασία στη μάσκα, ως συμπληρωματικό μέσο.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share