Κορωνοϊός στην Αγγλία: 327 νεκροί μέσα σε μια ημέρα

Η λίστα των νεκρών αυξήθηκε, αφού προστέθηκαν ακόμα 327 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Υπηρεσία Υγείας της Αγγλίας. Συνολικά 21.180 έχουν πεθάνει από τον κορωνοϊό.
Οι 327 ασθενείς που πέθαναν ήταν ηλικίας από 46 έως 101 ετών, ενώ 17 από αυτούς είχαν ηλικία από 47 ως 97 έτη και χωρίς κάποιο υποκείμενο νόσημα. Μάλιστα παρατηρείται σχετική μείωση σε σύγκριση με εχθές.
Τα στοιχεία για το σύνολο των θανάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο θα ανακοινωθούν αργότερα μέσα στην ημέρα.
Κορωνοϊός – Ελλάδα: 6 νέα κρούσματα – 144 θάνατοι συνολικά
Στην καθιερωμένη ενημέρωση για την εξέλιξη του κορωνοϊού στην Ελλάδα ανακοινώθηκαν 6 νέα κρούσματα από τον Διευθυντή Υγειονομικού Πολεμικής Αεροπορίας, Υποπτέραρχο Δημήτρη Χατζηγεωργίου.
Οι νεκροί ανέρχονται στους 144 και 37 παραμένουν διασωληνωμένοι. Συνολικά τα κρούσματα στην Ελλάδα είναι πλέον 2.626, ενώ 78 έχουν εξέλθει από την ΜΕΘ.
Σήμερα, η ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας πραγματοποιείται από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και τον Λοιμωξιολόγο και Διευθυντή Υγειονομικού Πολεμικής Αεροπορίας, Υποπτέραρχο Δημήτρη Χατζηγεωργίου, μετά από την απουσία του επικεφαλή του υπ. Υγείας για την πανδημία κ. Σωτήρης Τσιόδρας.
«Η νόσος συνεχίζει να βρίσκεται σε έξαρση. Η χώρα μας κατάφερε να το ελέγξει και αύριο ξεκινάμε καινούργια φάση. Η δυσκολία δεν έχει περάσει, δεν θα γυρίσουμε ακόμα στο πώς ζούσαμε. Ξεκινάμε να μπαίνουμε σε σχετική κανονικότητα με μικρά και σταθερά βήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηγεωργίου.
Πρώτα από όλα να σκεφτόμαστε τα προσωπικά μέτρα υγιεινής, δηλαδή τις αποστάσεις ασφαλείας, τον συχνό καθαρισμό των χεριών και τη χρήση μασκών, ανέφερε και πρόσθεσε σχετικά με τις μάσκες ότι κατά τη διάρκεια περιορισμού στο σπίτι η χρήση μάσκας δεν ήταν προτεραιότητα, ωστόσο τώρα που αίρονται οι περιορισμοί πρέπει να δώσουμε σημασία στη μάσκα, ως συμπληρωματικό μέσο.
0 ΣΧΟΛΙΑ