Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός στην Γαλλία: 166 νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Σημαντική μείωση

2 Μαΐου 2020 22:11
Κορωνοϊός στην Γαλλία: 166 νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Αυξήθηκα ο αριθμός των νεκρών από τον κορωνοϊό στην Γαλλία, αφού το τελευταίο εικοσιτετράωρο ακόμα 166 άνθρωποι έχασαν την μάχη

Στο σύνολο οι νεκροί είναι 24.760, και πτώση καταγράφουν οι νοσηλείες στα νοσοκομεία και στις μονάδες εντατικής θεραπείας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας. Μάλιστα μειώθηκε σημαντικά ο αριθμός των νεκρών σε σχέση με τους χθεσινούς θανάτους.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται με την COVID-19 μειώθηκε σε 25.827 από 25.887 χθες και ο αριθμός των ασθενών στις ΜΕΘ κατέγραψε πτώση και ανέρχεται σε 3.827 από 3.878.

Κορωνοϊός στην Ιταλία: Μπέρδεμα με τους νεκρούς το τελευταίο 24ωρο - 192 αντί για 474

Μπέρδεμα επικρατεί στην γειτονική χώρα, η οποία ανακοινώνει τώρα ότι ο αριθμός των νεκρών από κορωνοϊό είναι 192 αντί για 474, όπως είχε ανακοινωθεί πριν, και παρουσιάζουν σημαντική μείωση.

Ο απολογισμός της Ιταλίας οφείλεται στο γεγονός ότι στο σύνολο του σημερινού απολογισμού, προστέθηκαν στον αριθμό των νεκρών των τελευταίων είκοσι τεσσάρων ωρών και στοιχεία που αφορούν ασθενείς που πέθαναν στο σπίτι, τον Απρίλιο, στην περιφέρεια της Λομβαρδίας.

Οι νεκροί της σημερινής ημέρας είναι 192 και οι θάνατοι του Απριλίου οι οποίοι καταγράφηκαν επίσημα μόνον σήμερα, 282, ενώ καταγράφεται και πτώση στα κρούσματα όπως ανακοινώθηκε και προηγουμένως.

Την ίδια στιγμή, 1.539 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 17.357 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 81.808 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Κορωνοϊός: Θετικός ένας γάτος στον ιό

Ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι ένας γάτος βγήκε θετικός στον κορωνοϊό στη Γαλλία, κάτι που ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Κτηνιατρική Σχολή του Αλφόρ, στο ανατολικό Παρίσι. Μάλλον κόλλησε από τους ιδιοκτήτες του, για αυτό και συνίσταται να κρατούν αποστάσεις με τις γάτες τους.

«Η κοινή ερευνητική ομάδα της Εθνικής Κτηνιατρικής Σχολής του Αλφόρ (ENVA), της Εθνικής Αρχής Υγειονομικής Ασφάλειας Τροφίμων, Περιβάλλοντος και Εργασίας (Anses) και του Εθνικού Ινστιτούτου Αγρονομικής Έρευνας (Inrae), σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Παστέρ, εντόπισαν τον πρώτο γάτο φορέα του SRAS-CoV-2 στη Γαλλία» αναφέρεται στον ιστότοπο της ENVA. Μάλιστα είχε υποστηριχθεί και παλαιότερα ότι οι γάτες μπορούν να κολλήσουν τον ιό.

H ομάδα έκανε τεστ, με τη βοήθεια κτηνιάτρων της περιοχής του Παρισιού, σε γάτους, οι ιδιοκτήτες των οποίων έχουν μολυνθεί. Ο ένας από τους γάτους, σε περιοχή κοντά στο Παρίσι, βγήκε θετικός και έχει εκδηλώσει «κλινικές ενδείξεις στο αναπνευστικό και γαστρεντερικό σύστημα».

«Σε αυτό το στάδιο επιστημονικών γνώσεων, φαίνεται πως οι γάτες δεν προσβάλλονται εύκολα από τον ιό SRAS-CoV-2 ακόμα κι όταν βρίσκονται σε επαφή με τους ιδιοκτήτες τους που έχουν μολυνθεί» επισημαίνει η ENVA, «με μόλις 4 γάτες που έχουν φυσικά προσβληθεί να έχουν καταγραφεί παγκοσμίως» έως σήμερα.

«Δεν προκαλεί αναγκαστικά έκπληξη το γεγονός ότι βρέθηκε ένας γάτος φορέας του ιού, καθώς αυτό έχει ήδη περιγραφεί, στο Χονγκ Κονγκ (ένα κρούσμα), στο Βέλγιο (ένα κρούσμα) και στη Νέα Υόρκη (δύο κρούσματα), όμως παραμένει ένα σπάνιο φαινόμενο, διότι ακόμα κι αν ερευνώντας προληπτικά σε μια περιοχή όπου ο SARS-CoV-2 κυκλοφορεί ευρέως, δεν έχουμε προς το παρόν εντοπίσει παρά ένα μονάχα ζώο θετικό στον ιό» επισημαίνει η Σοφί Λε Ποντέρ, καθηγήτρια ιολογίας στην ENVA και μεταξύ των συντακτών της μελέτης.

Η Σχολή συστήνει στους ασθενείς με Covid-19 «να περιορίσουν τις στενές επαφές με τις γάτες τους, να φοράνε μάσκα παρουσία τους και να πλένουν τα χέρια τους προτού τις χαϊδέψουν», προκειμένου «να προστατεύουν το κατοικίδιό τους»

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share