Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός - Εκκλησίες: Παράταση στα περιοριστικά μέτρα - Πότε ανοίγουν;

Τι αποφασίστηκε;

2 Μαΐου 2020 21:25
Κορωνοϊός - Εκκλησίες: Παράταση στα περιοριστικά μέτρα - Πότε ανοίγουν;

Παράταση παίρνουν τα περιοριστικά μέτρα για τις εκκλησίες, που σημαίνει ότι δεν θα ανοίξουν για τους πιστούς μέχρι τις 16 Μαΐου, παρά την άρση των μέτρων.

Με ΚΥΑ των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας με ισχύ μέχρι και την 16.5.2020 παρατείνεται, με τις ήδη ισχύουσες προϋποθέσεις, η δυνατότητα τέλεσης λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων κ.ο.κ, με την παρουσία μόνο θρησκευτικού λειτουργού και του απαραίτητου βοηθητικού προσωπικού και χωρίς την παρουσία άλλων προσώπων, ενώ επιτρέπεται εκ νέου η ατομική προσευχή.

Είχε ανακοινωθεί ότι η ημερομηνία που θα επιστρέψουν οι πιστοί για την Θεία Λειτουργία, ορίζεται η 17η Μαϊου. Ορίζονται και οι προϋποθέσεις που πρέπει να τηρούνται για τη διασφάλιση των μέτρων προστασίας και πρόληψης, σύμφωνα με τις υποδείξεις της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του Κορωνοϊού COVID-19.

Έξαλλοι οι Ιεράρχες με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη - Ζητά άνοιγμα των εκκλησιών ο Ιερώνυμος

Έξαλλοι είναι οι Ιεράρχες στην Ελλάδα με την απόφαση της Κυβέρνησης να βγάλει μουσικό φορτηγό με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη να τραγουδά, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ζητά άνοιγμα των εκκλησιών, με επιστολή στην Υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Σύμφωνα με την επιστολή η οποία κινείται σε αυστηρό τόνο και γράφτηκε ύστερα από απόφαση που ελήφθη με τους Συνοδικούς, οι Ιεράρχες ζητούν να ανοίξουν οι Ναοί για την λατρεία των πιστών χωρίς να υπάρχει θέμα συγχρωτισμού.

Οι Ιεράρχες φέρονται ενοχλημένοι με το ότι η κυβέρνηση αποδέχεται μία κινητή συναυλία της Άλκηστις Πρωτοψάλτη, ενώ δεν έγινε οι περιφορά του Επιταφίου.

Οι Ιεράρχες σύμφωνα με πληροφορίες θεωρούν ότι έμειναν κλειστές οι Εκκλησίες για το χρονικό διάστημα που έπρεπε το Πάσχα ενώ τώρα που αρχίζει σταδιακά η επαναλειτουργία άλλων υπηρεσιών, όπως τα δικαστήρια θα πρέπει να ενταχθούν και οι Εκκλησίες στην ρύθμιση της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων.

Επίσης, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί το βράδυ της 26ης προς 27ης Μαίου θα εορτασθεί η αναστάσιμη Παννυχίδα και φαίνεται ότι οι Ιεράρχες και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στέλνουν μήνυμα προς την κυβέρνηση να ανοίξουν έγκαιρα οι Εκκλησίες.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share