Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Ανάσα για την Γερμανία - Σταδιακή μείωση των κρουσμάτων

Ο ημερήσιος απολογισμός

2 Μαΐου 2020 08:58
Κορωνοϊός: Ανάσα για την Γερμανία - Σταδιακή μείωση των κρουσμάτων

Μι μικρή ανάσα πήρε η Γερμανία αφού υπάρχει σημαντική μείωση στον αριθμό νεκρών και νέων κρουσμάτων

Ακόμη 94 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, την ασθένεια που προκαλεί ο κορωνοϊός, το περασμένο εικοσιτετράωρο στη Γερμανία, αυξάνοντας το σύνολο των θυμάτων της πανδημίας σε 6.575, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ. Ωστόσο τα νέα για τις υπόλοιπες χώρες δεν είναι τόσο θετικά αφού στην Αίγυπτο αφού οι νεκροί έφτασαν του 406

Ο ημερήσιος απολογισμός είναι πολύ μικρότερος από εκείνον που καταγραφόταν την προηγουμένη (193).

Το ίδιο διάστημα καταγράφηκαν 945 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί να φθάνει πλέον τους 161.703, πάντα κατά τα στοιχεία του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ. Τα νέα κρούσματα κατέγραψαν επίσης αξιοσημείωτη μείωση σε σύγκριση με αυτά που επιβεβαιώνονταν την προηγουμένη (1.639).

Στο μεταξύ, δυσοίωνες είναι οι εκτιμήσεις για την πορεία της γερμανικής οικονομίας, ως απόρροια των επιπτώσεων της νόσου COVID-19.

«Οι επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού θα οδηγήσουν την οικονομία μας σε ύφεση, για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια συνεχούς ανάπτυξης» επεσήμανε την Τετάρτη ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας, Πίτερ Αλτμάγιερ.

Κατά τον ίδιο, η συρρίκνωση της οικονομίας θα φθάσει το 6,3% το 2020, τη μεγαλύτερη ετήσια «βουτιά» του ΑΕΠ από τη δεκαετία του 1970.

Στον αριθμό των ανέργων θα προστεθούν κι άλλοι 370.000, που προέρχονται κυρίως από τον ξενοδοχειακό κλάδο, το εμπόριο και τις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών. Η ανεργία αναμένεται να αγγίξει στο 5,8% κατά μέσον όρο και το ποσοστό κατανάλωσης των νοικοκυρών θα μειωθεί για φέτος κατά 7,4%.

Τέλος οι εξαγωγές επίσης θα μειωθούν κατά 11,6%.

Κορωνοϊός Τουρκία: 84 νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Δραματική παραμένει η κατάσταση στην Τουρκία με τους νεκρούς και τα κρούσματα του κορωνοϊού καθημερινά να αυξάνονται με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Παράλληλα, στη χώρα μας σήμερα δεν σημειώθηκε κανένας νέος θάνατος, δείτε εδώ το συνολικό αριθμό κρουσμάτων.

Ο αριθμός των ανθρώπων που πέθαναν νικημένοι από τη νόσο COVID-19 στην Τουρκία αυξήθηκε κατά 84 τις τελευταίες 24 ώρες και ανέρχεται πλέον σε 3.258, ενώ καταγράφηκαν 2.188 νέα κρούσματα του ιού, αναφέρουν τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας σήμερα.

Το σύνολο των κρουσμάτων αυξήθηκε στα 122.392, βάσει των στοιχείων, ο μεγαλύτερος απολογισμός εκτός των χωρών της Δυτικής Ευρώπης και των ΗΠΑ.

Συνολικά, 53.808 άνθρωποι ανάρρωσαν από τον νέο κορωνοϊό.

Ο αριθμός των τεστ που διεξήχθησαν το τελευταίο 24ωρο ανέρχεται σε 41.431, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των τεστ κατά τη διάρκεια της πανδημίας να βρίσκεται στο 1,075 εκατομμύριο.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share