Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μαλακάσα: Αφγανοί επιτέθηκαν με πέτρες σε αστυνομικούς

Συναγερμός στην περιοχή

2 Μαΐου 2020 07:50
Μαλακάσα: Αφγανοί επιτέθηκαν με πέτρες σε αστυνομικούς

Σε πανικό βρίσκεται το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών της Μαλακάσας από το βράδυ της Παρασκευής.

Ενας Αφγανός είχε «σπάσει» της καραντίνα βγαίνοντας από την δομή, αλλά οι αστυνομικοί τον εντόπισαν εγκαίρως. Όταν τον συνέλαβαν και επέστρεψαν στο κέντρο φιλοξενίας, εκείνος μαζί με άλλους αλλοδαπούς που μένουν στη δομή επιτέθηκαν στις Αρχές πετώντας τους πέτρες. Ετσι δημιουργήθηκε ένα σκηνικό έντασης. Το σκηνικό είχε ξανά δημιουργηθεί πριν μέρες με τους αστυνομικούς να κάνουν κι άλλες συλλήψεις!

Οι αστυνομικοί παραμένουν σε επιφυλακή στο σημείο, ενώ νωρίτερα, σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος του Αφγανού και του επέβαλαν το διοικητικό πρόστιμο των 5.000 ευρώ γιατί «έσπασε» την καραντίνα.
Ο αλλοδαπός διαθέτει μάλιστα και δικό του αυτοκίνητο με το οποίο έκανε τις μετακινήσεις του το οποίο κατασχέθηκε βάσει κανονισμού. Στο παρελθόν, ο συγκεκριμένος αλλοδαπός είχε απασχολήσει και πάλι τις αρχές για σοβαρά ποινικά αδικήματα.

Κορωνοϊός: Σταμάτησαν την καραντίνα και το ''έσκασαν'' από τη δομή της Μαλακάσας

Σε έρευνα βρίσκεται η Ελληνική Αστυνομία μετά το σπάσιμο της καραντίνας για τον κορωνοϊό από τέσσερις μετανάστες στη δομή της Μαλακάσας.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, οι τέσσερις έφυγαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, με άγνωστο να παραμένει το πώς. Η απουσία τους διαπιστώθηκε στην καταμέτρηση και αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία.

Δύο από αυτούς εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από την ΕΛ.ΑΣ. στον σταθμό Λαρίσης, σύμφωνα με το ίδιο μέσο.

Την ίδια ώρα ανθρωποκυνηγητό έχει ξεκινήσει προκειμένου να εντοπιστούν οι άλλοι δύο μετανάστες.

Υπενθυμίζεται ότι, σε προληπτική καραντίνα έχουν τεθεί 15 αστυνομικοί λόγω της επαφής τους με αιτούντα άσυλο που βρέθηκε την Τετάρτη, θετικός στον κορωνοϊό, κατά τη διάρκεια της προανακριτικής διαδικασίας για καταγγελία βιασμού σε βάρος του 10χρονου παιδιού του, με κατηγορούμενο άλλον διαμένοντα στον ίδιο χώρο.

Αυτό ανακοινώθηκε και επίσημα από την ΓΑΔΑ, από την οποία διευκρινίζεται ότι κατά την διάρκεια της προανάκρισης τηρήθηκαν από τους αστυνομικούς όλα τα μέτρα προστασίας που προβλέπονται από το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, ενώ απολυμάνθηκαν όλοι οι χώροι.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share