Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Το δράμα δε σταματά στις ΗΠΑ: Πάνω από 2.000 νεκροί από κορωνοϊό για ακόμη ένα 24ωρο

Φοβερό!

1 Μαΐου 2020 07:57
Το δράμα δε σταματά στις ΗΠΑ: Πάνω από 2.000 νεκροί από κορωνοϊό για ακόμη ένα 24ωρο
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Το δράμα δείχνει να μην τελειώνει στις ΗΠΑ, με την χώρα να μετρά για ακόμη μια φορά πάνω από 2.000 νεκρούς σε ένα 24ωρο από τον κορωνοϊό, την ίδια ώρα που παρουσιάζεται από τον Ντόναλντ Τραμπ σχέδιο για σταδιακή άρση των μέτρων περιορισμού, την ίδια ώρα που προκαλεί μιλώντας για το λόγο που υπάρχουν τόσο λίγα κρούσματα.

Το τελευταίο 24ωρο, οι ΗΠΑ κατέγραψαν πάνω από 2.000 νεκρούς εξαιτίας του νέου κορωνοϊού, για τρίτη συνεχόμενη ημέρα. Συγκεκριμένα, οι θάνατοι εξαιτίας της πανδημίας Covid-19 ανήλθαν τις τελευταίες 24 ώρες σε 2.201.

Ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους από τον νέο κορωνοϊό στις ΗΠΑ, έχει φτάσει στους 63.856.

Σοκ: Μεταδίδεται ο κορωνοϊός με το τσίμπημα κουνουπιού;

Μια απορία που μας γεννάται, μιας και πλησιάζει το καλοκαίρι και σιγά σιγά κάνουν την εμφάνιση τους τα κουνούπια, είναι αν μπορούν να μεταδώσουν τον κορωνοϊό.

Τα κουνούπια γνωρίζουμε ότι είναι φορείς αρκετών ιών, ενώ πολλά είναι μεταλλαγμένα και αυτό είναι κάτι που μας ανησυχεί. Προστατευόμαστε για να κολλήσουμε άθελα μας από ένα κονούπι; Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει ήδη δώσει απάντηση σε αυτό το ερώτημα, λέγοντας ότι ο νέος κορονοϊός δεν μπορεί να μεταδοθεί μέσω τσιμπήματος κουνουπιών.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες ούτε στοιχεία που να δείχνουν ότι ο νέος κορονοϊός SARS-CoV-2 μπορεί να μεταδοθεί από τα κουνούπια. Είναι ένας αναπνευστικός ιός, ο οποίος εξαπλώνεται κυρίως μέσω σταγονιδίων που δημιουργούνται όταν ένα μολυσμένο άτομο βήχει ή φτερνίζεται, ή μέσω σταγονιδίων σάλιου ή εκκρίσεων από την μύτη.

Κορωνοϊός - Γαλλία: 339 θάνατοι σε ένα 24ωρο - Σημαντική μείωση

Μειώνεται ο αριθμός των ημερήσιων θανάτων από κορωνοϊό στη Γαλλία, αφού σήμερα καταγράφηκαν 339 άνθρωποι, περίπου 100 λιγότεροι σε σχέση με τους χθεσινούς 427.

Μάλιστα σημαντική μείωση στους θανάτους και στις μολύνσεις παρατηρείται και στην Ιταλία. Έτσι, ο συνολικός αριθμός νεκρών ανέβηκε στους 24.376, εκ των οποίων οι 15.244 πέθαναν σε νοσοκομεία και οι 9.132 σε γηροκομεία και άλλα κέντρα νοσηλείας.

Στο μεταξύ, 26.283 είναι οι ασθενείς που νοσηλεύονται προσβεβλημένοι από τον ιό (551 λιγότεροι από χθες) και 4.019 είναι εκείνοι που βρίσκονται σε ΜΕΘ (121 νέες εισαγωγές σήμερα).

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share