Δευτέρα, 29 Μαΐου 2023

Προσοχή σε αυτό το email ως «επιστολή της Ελληνικής Αστυνομίας» - Μην το ανοίξετε

Αγνοήστε το αν το λάβετε

30 Απριλίου 2020 17:50
Προσοχή σε αυτό το email ως «επιστολή της Ελληνικής Αστυνομίας» - Μην το ανοίξετε

Η Ελληνική Αστυνομία προειδοποιεί και ενημερώνει σχετικά με νέο email, που στέλνεται σαν επιστολή της ΕΛΑΣ. Μην το ανοίξετε πρόκειται για απάτη.

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντόπισε σήμερα (30-04-2020) ψευδεπίγραφο μήνυμα, που διακινείται μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, από δράστες που προσπαθούν να "χακάρουν" πολίτες. Μάλιστα πριν λίγο καιρό είχε κυκλοφορήσει ακόμα ένα, το οποίο θα δείτε εδώ, και σίγουρα αν το έχετε λάβει θα πρέπει να το αγνοήσετε.

Από την έως τώρα ανάλυση φαίνεται ότι έχει χρησιμοποιηθεί για την αποστολή του μηνύματος εξυπηρετητής (server) εταιρείας με έδρα χώρα της Ασίας. Σε αυτό το πλαίσιο, η ΕΛΑΣ απευθύνει έκκληση στους πολίτες να διαγράφουν το συγκεκριμένο μήνυμα και «να μην ανοίγουν» τα συνημμένα αρχεία για αποφυγή προσβολής από κακόβουλο λογισμικό.

Μεγάλη προσοχή! Νέα ηλεκτρονική απάτη μέσω email!

Ένα νέο τρόπο βρήκαν να εξαπατήσουν τους πολίτες αυτή τη φορά ηλεκτρονικά μέσω ενός email παριστάνοντας πως ο αποστολέας είναι η Ελληνική Αστυνομία.

απάτη

Κάτι τέτοιο φυσικά διαψεύδει η Αστυνομία και συνιστά στους πολίτες «να μην ανοίγουν» τα συνημμένα αρχεία και να διαγράφουν το συγκεκριμένο μήνυμα.

Έρευνα για το θέμα διενεργείται ήδη από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Φυσικά, αυτή δεν είναι η πρώτη ηλεκτρονική απάτη που συναντάμε, δείτε εδώ ακόμη μία μέσω κινητών τηλεφώνων.

Τάσος Δούσης: "Προσoχή απάτη! Αν σας έρθει αυτό το μήνυμα μην δώσετε τα στοιχεία σας"!

Την προσοχή μας εφιστά ο Τάσος Δούσης, μέσα από το προφίλ του στο Instagram, σχετικά με μια απάτη που κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Ο γνωστός δημοσιογράφος και εκδότης, δημοσίευσε ένα μήνυμα απάτη που φτάνει σε κινητά και υπόλογιστές και μας ενημερώνει (και καλά) πως ο τραπεζικός μας λογαριασμός έχει κλειδωθεί και θα πρέπει να κάνουμε επιβεβαίωση των στοιχείων μας για να ενεργοποιηθεί ξανά!

Προσοχή, πρόκειται για απάτη διαφόρων επιτήδειων που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην χώρα λόγω κορωνοϊού! Σε καμία περίπτωση να μην δώσετε τα στοιχεία σας και να επικοινωνήσετε με την Αστυνομία!

Δείτε το μήνυμα, όπως το δημοσίευσε ο Τάσος Δούσης, στο Athensmagazine.gr:

Τάσος Δούσης απάτη

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share