Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός Βρετανία: 51 νέοι θάνατοι στην Κυπριακή παροικία

Βαρύς απολογισμός

30 Απριλίου 2020 15:49
Κορωνοϊός Βρετανία: 51 νέοι θάνατοι στην Κυπριακή παροικία

Τραγικός είναι ο απολογισμός των θυμάτων της κυπριακής παροικίας στη Βρετανία καθώς 51 ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό, ενώ τα κρούσματα αλλά και οι νεκροί στην Κύπρο παραμένουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα, δείτε εδώ το συνολικό αριθμό.

Σύμφωνα με την "Παροικιακή" μέχρι τις 29 Απριλίου, ο συνολικός αριθμός των Κυπρίων που απεβίωσαν από κορωνοϊό έφτασε στους 287.

Οι θάνατοι αφορούν σε 170 Ε/κ, 90 Τ/κ και ένα Μαρωνίτη, όλοι κάτοικοι Λονδίνου. Εκτός Λονδίνου καταγράφηκαν εννέα θάνατοι στο Birmingham, τρεις στο Weston-super-Mare, οι οποίοι ήταν όλοι από την ίδια οικογένεια, ένας στο Derby, ένας στο Lowestoft, ένας Cambridge, ένας στο Cheltenham, δύο στο Liverpool, ένας στο Luton, ένας στο Southend, ένας στην Γλασκόβη, ένας στο Newport, ένας στο Leeds, και τρεις θάνατοι Τ/κ εκτός Λονδίνου, χωρίς περεταίρω στοιχεία.

Επίσης, τρεις Ελληνοκύπριες έχουν χάσει τους συζύγους τους λόγω κορωνοϊού σε Λονδίνο, Τσέλτεναμ και Λιντς.

Σε μήνυμά του προς την παροικία ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης κάνει λόγο για «πρωτοφανείς και αντίξοες» συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία σε όλο τον κόσμο, επαινώντας τους Κύπριους της Βρετανίας για την «επιμονή» και τη «μεγάλη ανθεκτικότητα» με την οποία αγωνίζονται για ένα καλύτερο μέλλον για τις οικογένειές τους.

Σημειώνει επίσης ότι με την πολύτιμη δουλειά τους ο καθένας στον τομέα του, αναπτύσσουν την παροικία, πάντα σεβόμενοι τη χώρα στην οποία έχουν κτίσει τη ζωή τους και παράλληλα φροντίζοντας να διατηρούν επαφή με τις ρίζες τους.

«Σε όλους εσάς που είστε χωρίς αμφιβολία οι καλύτεροί μας πρεσβευτές, θα ήθελα να στείλω το μήνυμα ότι η Κυπριακή Δημοκρατία στέκεται δίπλα σας. Οι σκέψεις μας αυτές τις μέρες είναι ιδιαίτερα με τις οικογένειες όλων εκείνων που έχουν υποστεί απώλεια αγαπημένων τους. Δυστυχώς, χρειάστηκε να αποχαιρετίσουμε πολλούς Κύπριους», τονίζει ο Υπουργός Εξωτερικών.

Μεταφέρει στη συνέχεια ξανά τα εγκάρδια συλλυπητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας, όπως και ο ίδιος τα είχε εκφράσει σε επιστολές του προς τους Προέδρους της Εθνική Κυπριακής Ομοσπονδίας και της ΠΟΜΑΚ στις 10 Απριλίου, καθώς επίσης την αγάπη όλων των Κυπρίων και τη δική του θλίψη για τις απώλειες.

«Προσωπικά, έχοντας ζήσει μαζί σας για τέσσερα χρόνια με την οικογένειά μου ως Γενικός Πρόξενος στο Λονδίνο, αισθάνομαι σαν ένας από εσάς. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των μελών της κοινότητας που απεβίωσαν λόγω της πανδημίας και σας εύχομαι δύναμη και κουράγιο από τα βάθη της καρδιάς μου», καταλήγει το μήνυμα του κ. Χριστοδουλίδη προς την παροικία του Ηνωμένου Βασιλείου

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share