Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Το αδιαχώρητο έξω από φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στους Αμπελόκηπους

Έως και μιάμιση ώρα η αναμονή

30 Απριλίου 2020 15:27
Το αδιαχώρητο έξω από φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στους Αμπελόκηπους

Το αδιαχώρητο επικράτησε σήμερα έξω από του φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ με τους πελάτες να αναμένουν έως και 1μιση ώρα στην ουρά που σχηματιζόταν για πολλά μέτρα. Παράλληλα, αλλαγές ανακοινώθηκαν νωρίτερα σχετικά με τη λειτουργία των φαρμακείων, δείτε εδώ το νέο ωράριο.

Από νωρίς το πρωί ο κόσμος συγκεντρώθηκε εκεί παίρνοντας νούμερο προτεραιότητας και περίμενε μέχρι να εξυπηρετηθεί. Στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ παίρνουν τα φάρμακά τους ασθενείς με σοβαρές ασθένειες (ογκολογικοί, ρευματοπάθειες, σκλήρυνση κατά πλάκας κ.α.). Σύμφωνα με πληροφορίες, η προσέλευση των ασθενών σήμερα ήταν μεγαλύτερη του αναμενόμενου -πιθανότατα λόγω του ότι αύριο είναι Πρωτομαγιά- με αποτέλεσμα οι υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ στο συγκεκριμένο φαρμακείο να αιφνιδιαστούν και μόνο όταν οι ουρές άρχισαν να μακραίνουν πήγαν άλλοι δύο υπάλληλοι για να εξυπηρετήσουν.

Όπως είπαν τα φάρμακα αυτά δεν μπορούν να τα παραγγείλουν και πρέπει να έρθουν οι ίδιοι στο φαρμακείο για να τα προμηθευτούν. Κόσμος και κυρίως ηλικιωμένοι περίμεναν υπομονετικά έξω από το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ για να παραλάβουν τα φάρμακά τους.


Σημειώνεται ότι οι ασθενείς που λαμβάνουν τα λεγόμενα Φάρμακα Υψηλού Κόστους (ΦΥΚ) μπορούν πλέον να τα παίρνουν κατόπιν ραντεβού από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ είτε από ιδιωτικά φαρμακεία, αφού όμως ακολουθήσουν μια συγκεκριμένη διαδικασία ταυτοποίησης-εγγραφής, μέσω του TAXIS. Σύμφωνα με πηγές του ΕΟΠΥΥ, κυρίως ηλικιωμένοι ασθενείς δεν το κάνουν, είτε γιατί φοβούνται είτε γιατί δεν είναι εξοικειωμένοι με τη διαδικασία ταυτοποίησης.

Φαρμακεία: Δυνατότητα εξυπηρέτησης πελατών από την ειδική θυρίδα

Το υπουργείο Υγείας στους φαρμακοποιούς, στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορωνοϊό, δίνει την δυνατότητα εξυπηρέτησης από την ειδική θυρίδα ασφαλείας.

Η δυνατότητα δίδεται σε περίπτωση αδυναμίας εξυπηρέτησης εντός του φαρμακείου, καθώς παραμένουν ανοικτά, μαζί και άλλα καταστήματα, που μπορείτε να δείτε αναλυτικά εδώ.

Μετά από αίτημα του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας απέστειλε εγκύκλιο στην οποία αναφέρονται τα εξής: «Λόγω των παρουσών ειδικών συνθηκών, στις περιπτώσεις κατά τις οποίες ο φαρμακοποιός αδυνατεί να εξυπηρετήσει τους πολίτες εντός του φαρμακείου, παρέχεται η δυνατότητα της εξυπηρέτησης από την ειδική θυρίδα ασφαλείας εξυπηρέτησης του κοινού».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share