Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Έκτακτη ανακοίνωση για τα Φαρμακεία - Αλλάζει το ωράριο λειτουργίας

Μεγάλη προσοχή

30 Απριλίου 2020 12:35
Έκτακτη ανακοίνωση για τα Φαρμακεία - Αλλάζει το ωράριο λειτουργίας
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Στο προηγούμενο ωράριο λειτουργίας, που ίσχυε πριν από τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας εξαιτίας του κορωνοϊού, επανέρχονται από την Δευτέρα 4 Μαΐου τα φαρμακεία του νομού Θεσσαλονίκης.

Πιο συγκεκριμένα, θα είναι ανοιχτά Δευτέρα και Τετάρτη από τις 8 το πρωί έως τις 14:30 μετά το μεσημέρι και Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή από τις 8 το πρωί έως τις 14:00 μετά το μεσημέρι και από τις 5 το απόγευμα έως και τις 9 το βράδυ. Από τις 21:00 και μετά θα λειτουργούν τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία.

Όπως τονίζει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Διονύσιος Ευγενίδης, η απόφαση επαναφοράς του ωραρίου, η οποία αναμένεται να επικυρωθεί από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ελήφθη από το Δ.Σ. του Συλλόγου μετά την άρση των μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας από την Πολιτεία και την σταδιακή επανέναρξη λειτουργίας της αγοράς.

Κλειστά τα σούπερ μάρκετ την Πρωτομαγιά - Αναλυτικά το νέο ωράριο λειτουργίας

Η Πρωτομαγιά αποτελεί επίσημη αργία του κράτους και τα σούπερ μάρκετ, συνεπώς, δε θα ανοίξουν την Παρασκευή 1η Μαΐου, ενώ από το προηγούμενο Σάββατο 25 Απριλίου έχει αλλάξει το ωράριο λειτουργίας τους. Παράλληλα, η γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης, πρόσφατα ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την ηλεκτρονική πλατφόρμα του e food για να μπορέσει κατά αυτόν τον τρόπο να εξυπηρετήσει όλους τους καταναλωτές της χωρίς απαραίτητα να μεταβούν σε κάποιο υποκατάστημα.

Συγκεκριμένα το νέο εθνικό πλαίσιο ωραρίου των υπεραγορών τροφίμων, ήτοι και των σούπερ μάρκετ διαμορφώνεται ως εξής: για τις ημέρες Δευτέρα έως Παρασκευή 07:00 έως 21:00, ενώ το Σάββατο 07:00 έως 20:00. Το νέο ωράριο θα έχει ισχύ έως και τις 9 Μαΐου του 2020.

Έτσι θα χρησιμοποιούμε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς - Δείτε καρέ-καρέ τα νέα δεδομένα στη ζωή μας (Video)

Ξεκινά από την Δευτέρα 4 Μαϊου το πρώτο στάδιο άρσης των περιοριστικών μέτρων, με νέα δεδομένα να έρχονται στη ζωή μας κατά την διάρκεια που θα χρησιμοποιούμε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων του μετρό, Σπύρος Ρεβύθης, μίλησε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» και αναφέρθηκε στον τρόπο που θα τα χρησιμοποιούμε.

Δείτε καρέ-καρέ στο βίντεο που ακολουθεί:

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share