Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Σάλος στη Νέα Υόρκη: Γραφείο κηδειών που διατηρούσε δεκάδες πτώματα, θύματα κορωνοϊού, σε φορτηγά χωρίς ψύξη

Σοκαριστικές εικόνες

30 Απριλίου 2020 09:44
Σάλος στη Νέα Υόρκη: Γραφείο κηδειών που διατηρούσε δεκάδες πτώματα, θύματα κορωνοϊού, σε φορτηγά χωρίς ψύξη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η πόλη της Νέας Υόρκης παρέδωσε χθες Τετάρτη ένα φορτηγό-ψυγείο σε γραφείο κηδειών, αφού αποκαλύφθηκε ότι αυτό αναγκαζόταν να διατηρεί πτώματα σε απλά φορτηγά, δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο Reuters! Μην ξεχνάσμε άλλωστε ότι η πόλη των ΗΠΑ μετράει εκατοντάδες νεκρούς σε καθημερινή βάση.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι είδε πτώματα μέσα σε ένα φορτηγάκι, ενώ δύο ακόμη ίδια οχήματα όπως και ένα μεγάλο φορτηγό ήταν σταθμευμένα έξω από το γραφείο κηδειών.


Το τηλεοπτικό δίκτυο ABC News μετέδωσε ότι περίπου 100 πτώματα διατηρούνταν στα οχήματα αυτά, αφού χάλασε το ψυγείο του γραφείου κηδειών. Τα πτώματα εντοπίστηκαν αφού γείτονες παραπονέθηκαν για άσχημη οσμή που προερχόταν από τα φορτηγά, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η Νέα Υόρκη είναι επίκεντρο της επιδημίας του κορωνοϊού στις ΗΠΑ και τα γραφεία κηδειών της πόλης δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν στη μεγάλη αύξηση της δουλειάς. Μάλιστα αναφέρουν ότι εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης των θανάτων καθυστερούν εβδομάδες να θάψουν ή να αποτεφρώσουν τους νεκρούς.


Μέχρι χθες Τετάρτη το απόγευμα περισσότεροι από 18.000 άνθρωποι είχαν πεθάνει εξαιτίας της covid-19 στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με απολογισμό του Reuters.

Κορωνοϊός: Πανικός στους δρόμους της Νέας Υόρκης για την κηδεία του Ραβίνου

Πανικός επικράτησε στον δρόμο της Νέας Υόρκης με Ορθόδοξους Εβραίους βγήκαν για να θρηνήσουν τον θάνατο ραβίνου από κορωνοϊό - Ο Μπιλ ντε Μπλάζιο πήγε στο σημείο και ζήτησε συλλήψεις - Τον κατηγορούν για ρατσιστική συμπεριφορά

Κι ενώ η Νέα Υόρκη είναι η πλέον πληττόμενη πολιτεία, εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στους δρόμους του Γουίλιαμσμπεργκ για τον Ραβίνο Τσάιμ Μερτζ, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση του δημάρχου Μπιλ ντε Μπλάζιο. Πρόκειται για μέλη της κοινότητας των Χασιδιστών που γνωρίσαμε και από την πολύ δημοφιλή σειρά του Netflix Unorthodox.

«Απολύτως απαράδεκτες» χαρακτήρισε τις σκηνές ο δήμαρχος, βλέποντας τους πολίτες να αγνοούν κάθε έννοια κοινωνικής απόστασης και διεμήνυσε ότι τέτοιοι τύποι συγκεντρώσεων δεν θα γίνουν αποδεκτοί.

Βίντεο από το σημείο δείχνουν εκατοντάδες ανθρώπους να βρίσκονται στους δρόμους για την τελετή. Μάλιστα, διέταξε την αστυνομία να κάνει συλλήψεις και να μην δείξει καμία ανοχή.

Ο ντε Μπλάζιο βρέθηκε και στο σημείο θέλοντας να σταματήσει τη συγκέντρωση και απευθύνθηκε στους πολίτες, λέγοντάς τους ότι θα συλληφθούν.

Οι εντολές του δημάρχου της Νέας Υόρκης προκάλεσαν τις αντιδράσεις των ορθόδοξων εβραίων κατηγορώντας τον για ρατσιστική συμπεριφορά και διακρίσεις.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share