Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Γερμανία κορωνοϊός: Η απαγόρευση άρθηκε και οι θάνατοι σαρώνουν

Και πολλά νέα κρούσματα

30 Απριλίου 2020 09:02
Γερμανία κορωνοϊός: Η απαγόρευση άρθηκε και οι θάνατοι σαρώνουν
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μπορεί η Γερμανία να επιστρέφει σιγά σιγά στην κανονική ζωή ωστόσο ο κορωνοϊός είναι εδώ και "δαμάζει" με τους νεκρούς να συνεχίζουν να αυξάνονται.

Ο αριθμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 173, στα 6.288, το προηγούμενο εικοσιτετράωρο, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει και μεταφορτώνει στον ειδικό ιστότοπο που έχει δημιουργήσει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, το οποίο είναι ειδικευμένο στις μολυσματικές ασθένειες. Ο απολογισμός νεκρών της περασμένης ημέρας είναι ελαφρά χαμηλότερος από αυτόν που καταγραφόταν μία ημέρα νωρίτερα (202).

Εξάλλου το προηγούμενο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 1.478 νέα κρούσματα μόλυνσης, με τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί να ανέρχεται πλέον σε 159.119, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ. Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων μόλυνσης παρουσίασε αύξηση σε σύγκριση με αυτόν της προηγουμένης (1.304).

«Έκανα το σταυρό μου...» - Συγκλονίζει η μαρτυρία ασθενή που ήταν σε τεχνητό κώμα 11 ημέρες λόγω κορωνοϊού (Video)

Συγκλονίζει η μαρτυρία ασθενή που ήταν σε τεχνητό κώμα 11 ημέρες λόγω κορωνοϊού. Ο Γιάννης Πρατσινάκης από την περασμένη εβδομάδα ζει το δικό του θαύμα, όταν και πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο. Παράλληλα, η 24ρονη Κριστίν εργάζεται σαν πλήρωμα ασθενοφόρου και κάποια στιγμή κόλλησε και εκείνη κορωνοϊό, περιγράφοντας στη συνέχεια τις 6 μέρες που ήταν «αγκαλιά» με τον φονικό ιό.

Ο εφιάλτης του κορωνοϊού ξεκίνησε με ένα απλό κρυολόγημα. Τα συμπτώματα δεν υποχωρούσαν και έτσι αναγκάστηκε να πάει στο νοσοκομείο. Οι ώρες που ακολούθησανσαν ήταν δραματικές, όπως περιγράφει ο ίδιος.

«Είδαν ότι έχω πνευμονία και στους δυο πνεύμονες, γιατί η ακτίνα ήταν σοβαρή. Ήμουν σε πολύ κίνδυνο, γιατί σε 24 - 48 ώρες αργότερα, ήμουνα σε πολύ κίνδυνο με τους πνεύμονές μου. Μου είπανε δεν μπορούμε να σου βάλουμε φάρμακο, πρέπει να σε κοιμίσουμε, να σε παραλύσουμε, να μπεις σε τεχνητό κώμα. Μου είπανε πάρε τη γυναικά σου να της πεις τι γίνεται. Πήρα τη Μαρία και της το είπα και μου είπε πρόσεχε, γιατί οι μισοί που τους κοιμίζουνε δε ξυπνάνε», δηλώνει.

Το οξυγόνο του Γιάννη είχε πέσει στο 45 και κάθε λεπτό μετρούσε. Η οικογένειά του ζούσε με την αγωνία να ξυπνήσει από το τεχνητό κώμα που μπήκε, εξαιτίας του κορωνοϊού. Απέδειξε ότι ήταν μαχητής.

«Μόλις ξύπνησα και είδα ότι είμαι ακόμα στη γη έκανα το σταυρό μου και λέω ο Θεός με έσωσε. Ο νοσοκόμος όταν ξύπνησα μου είπε δεν περίμενε ότι θα τη βγάλω. Απλώς ξύπνησα, έβγαλαν τον σωλήνα από τον λαιμό μου… Ήμουν πολύ ζαλισμένος… Για να καταλάβετε, όταν ξύπνησα ούτε το κινητό δεν μπορούσα να σηκώσω, να μιλήσω με την οικογένειά μου δε μπορούσα να σταθώ όρθιος χωρίς βοήθεια», αναφέρει συγκλονισμένος ο κ. Γιάννης.

Η έξοδος του Γιάννη από το νοσοκομείο του Νιου Τζέρσεϋ έγινε είδηση και στα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα. Συγγενείς και γείτονες τον υποδέχτηκαν με μπαλόνια, ενώ οι γυναίκες της ζωής του, η σύζυγός του και τα τρία του κορίτσια, αν και είχαν κολλήσει και εκείνες εμφανίζοντας ήπια συμπτώματα, ήταν ανακουφισμένες που επέστρεφε στο σπίτι τους.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share