Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Πανικός στους δρόμους της Νέας Υόρκης για την κηδεία του Ραβίνου

Ποιες οι αντιδράσεις του δημάρχου

29 Απριλίου 2020 14:48
Κορωνοϊός: Πανικός στους δρόμους της Νέας Υόρκης για την κηδεία του Ραβίνου

Πανικός επικράτησε στον δρόμο της Νέας Υόρκης με Ορθόδοξους Εβραίους βγήκαν για να θρηνήσουν τον θάνατο ραβίνου από κορωνοϊό - Ο Μπιλ ντε Μπλάζιο πήγε στο σημείο και ζήτησε συλλήψεις - Τον κατηγορούν για ρατσιστική συμπεριφορά

Κι ενώ η Νέα Υόρκη είναι η πλέον πληττόμενη πολιτεία, εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στους δρόμους του Γουίλιαμσμπεργκ για τον Ραβίνο Τσάιμ Μερτζ, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση του δημάρχου Μπιλ ντε Μπλάζιο. Πρόκειται για μέλη της κοινότητας των Χασιδιστών που γνωρίσαμε και από την πολύ δημοφιλή σειρά του Netflix Unorthodox.

«Απολύτως απαράδεκτες» χαρακτήρισε τις σκηνές ο δήμαρχος, βλέποντας τους πολίτες να αγνοούν κάθε έννοια κοινωνικής απόστασης και διεμήνυσε ότι τέτοιοι τύποι συγκεντρώσεων δεν θα γίνουν αποδεκτοί.

Βίντεο από το σημείο δείχνουν εκατοντάδες ανθρώπους να βρίσκονται στους δρόμους για την τελετή. Μάλιστα, διέταξε την αστυνομία να κάνει συλλήψεις και να μην δείξει καμία ανοχή.

Ο ντε Μπλάζιο βρέθηκε και στο σημείο θέλοντας να σταματήσει τη συγκέντρωση και απευθύνθηκε στους πολίτες, λέγοντάς τους ότι θα συλληφθούν.

Οι εντολές του δημάρχου της Νέας Υόρκης προκάλεσαν τις αντιδράσεις των ορθόδοξων εβραίων κατηγορώντας τον για ρατσιστική συμπεριφορά και διακρίσεις.

Καθηγήτρια εύχεται να πεθάνουν από κορωνοϊό στους μαθητές της - Θα σας εξοργίσει

Αυτό το βίντεο με μια καθηγήτρια στο Νιού Τζέρσεϊ των ΗΠΑ έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων το διαδίκτυο. Το βίντεο τράβηξαν οι μαθητές, που από όσο φαίνεται δεν τήρησαν τους κανόνες της κοινωνικής απομόνωσης.

Οι ΗΠΑ βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, και αυτό φαίνεται και μέσα από τους απεγνωσμένους πολίτες, σαν αυτή την γυναίκα στο βίντεο. Αναρτήθηκε στο Tik Tok και στο Snapchat και βλέπουμε την καθηγήτρια να πλησιάζει σε έναν φράχτη με τον σκύλο της και να φωνάζει προς τα δυο παιδιά: «Τα πάρκα έχουν κλείσει όπως και ολόκληρη η περιοχή. Βάλτε το καλά μέσα στο χοντρό κεφάλι σας. Εσείς είστε ο λόγος που έχουμε φτάσει σε αυτή την κατάσταση, είστε το πρόβλημα και όχι η λύση. Συνεχίστε να με βιντεοσκοπείτε, σε ποιον θα το δείξετε; Ανεβάστε με στα social media».

Η συνέχεια όμως είναι ακόμα πιο εξοργιστική μιας και δεν πτοήθηκε από το βίντεο, λέγοντας: «Είστε ηλίθιοι και κάνετε λάθος πράγματα. Προσπαθώ να σώσω τον κ*** σας και τις ζωές σας. Ας πεθάνετε όμως, δεν υπάρχει πρόβλημα. Εύχομαι και οι δυο να κολλήσετε κορωνοϊο και να πεθάνετε και οι δυο σας, με επώδυνο τρόπο».

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, η καθηγήτρια ζει δίπλα σε ένα πάρκο και ξεσπάει συχνά σε όσους παραβιάζουν τους κανόνες. Οι μαθητές, που έπαιζαν ποδόσφαιρο, παραδέχτηκαν ότι έκαναν λάθος και δεν έπρεπε να ήταν στο πάρκο, αλλά δεν πίστευαν ότι η καθηγήτριά τους ευχήθηκε «να πεθάνουν».

Στο μεταξύ, ο σχολικός επιθεωρητής της περιοχής είπε ότι είχε ενημερωθεί για το βίντεο και διενεργήθηκε έρευνα. Ο δήμαρχος του Χάμιλτον, Τζεφ Μάρτιν παραδέχθηκε ότι δεν είχε δει το βίντεο, αλλά καταδίκασε τα σχόλια, καθώς «κανείς δεν πρέπει να επιθυμεί θάνατο ή κακό σε ανθρώπους. Αυτό είναι πολύ σοβαρό. Έχουμε τουλάχιστον 50 άτομα που έχουν πεθάνει από τον κορωνοϊό».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share