Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022

Ισχυρή σεισμική δόνηση 6,6 Ρίχτερ στην Κούβα

Δείτε το επίκεντρο!

29 Απριλίου 2020 14:09
Ισχυρή σεισμική δόνηση 6,6 Ρίχτερ στην Κούβα
Από Άννα Πανταζή

Δυνατός σεισμός τώρα στην Κούβα, η σεισμική δόνηση είναι 6,6 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Ινστιτούτου ο σεισμός σημειώθηκε στην πόλη Μπαρακόα. Ωστόσο να υπενθυμίσουμε πως σεισμός σημειώθηκε σήμερα και στην Αττική!

Το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 2 χιλιόμετρα.

σειαμός  6,6 Ρίχτερ στην Κούβα

Η Μπαρακόα, στη νότια άκρη του νησιού, κοιτά προς τον Βορρά και τη Δύση αλλά και προς τη Haiti, που απέχει μόλις 80 χιλιόμετρα. Η μικρή αποικιακή πόλη, ήταν η πρώτη πόλη που ιδρύθηκε στο νησί από τους ισπανούς κατακτητές το 1512 και ήταν η πρωτεύουσα ως το 1515 που μεταφέρθηκε στο Santiago de Cuba.

Σεισμός στο Ιόνιο

Σεισμός σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (27/4) στο Ιόνιο, με τον εγκέλαδο να κάνει αυτή την φορά την επίσκεψή του στα δυτικά της χώρας. Σεισμός είχε γίνει, νωρίτερα, και κοντά στην Κρήτη.

Η δόνηση ήχησε στις 18:07 στα 29 χιλιόμετρα από τις Στροφάδες και ήταν της τάξης των 2.9 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος στα 10 χιλιόμετρα.

Σεισμός στο Ιόνιο

Περισσότερες από 200 μετασεισμικές δονήσεις στην Πάργα - Ο σεισμολόγος κ. Χουλιάρας προειδοποιεί τους κατοίκους

Ένα μήνα μετά τον ισχυρό σεισμό στην Πάργα που είχε ως αποτέλεσμα να καταρρεύσουν ακόμη και κτίρια, συνολικά 206 μετασεισμικές δονήσεις έχουν καταγραφεί στην περιοχή. Θέση πήρε σχετικά με τις συγκεκριμένες δονήσεις ο σεισμολόγος κύριος Χουλιάρας καθώς επίσης προειδοποίησε τους κατοίκους της Πάργας αναφορικά με τον σεισμό.

Ο κ. Χουλιάρας σε ανάρτησή του στο facebook αναφέρει ότι: «Ένας μήνας πέρασε από τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 5,6 Ριχτερ που έπληξε την περιοχή της Πάργας-Καναλλάκι στις 2:49 το πρωί στις 21 Μαρτίου. Ο σεισμός δεν δημιούργησε κανένα σημαντικό πρόβλημα στις υποδομές αλλά μόνο σε μερικές δεκάδες παλιά κτήρια. Εν μέσω των εκτάκτων μέτρων κορωνοϊού η ψυχραιμία επικράτησε στους κατοίκους και με τη βοήθεια των τοπικών αρχών και της πολιτικής προστασίας υπήρχε αμέσως έλεγχος στα κτίρια και τις υποδομές και στην αποκατάσταση των ζημιών και των πληγέντων.

Η μετασεισμική ακολουθία που φαίνεται στον χάρτη βαίνει ομαλά και μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 206 μετασεισμικες δονήσεις μικρών κυρίως μεγεθών όπως δείχνει το ιστόγραμμα και η φθίνουσα πορεία στην παραγωγή των μετασεισμών με την πάροδο των ημερών. Η μετασεισμική ακολουθία δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη και οι κάτοικοι θα πρέπει να συνεχίσουν να έχουν το νου τους γιατί το στατιστικό ενδεχόμενο ενός ισχυρού μετασεισμού συνεχίζει να υπάρχει αλλά αυτή η μικρή πιθανότητα μειώνεται καθημερινά με την πάροδο του χρόνου».

Ένας μήνας πέρασε από τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 5,6 Ρίχτερ που έπληξε την περιοχή της Πάργας-Καναλλάκι στις 2:49 το...

Posted by Gerasimos Chouliaras on Wednesday, April 22, 2020
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share