Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός - Κίνα: 1.500 μαθητές πήγαν στα σχολεία και εμφάνισαν πυρετό

Τι συνέβη;

29 Απριλίου 2020 00:06
Κορωνοϊός - Κίνα: 1.500 μαθητές πήγαν στα σχολεία και εμφάνισαν πυρετό

Εμφάνισαν πυρετό 1.500 μαθητές στην Κίνα, αφού επέστρεψαν στα σχολεία μετά την καραντίνα. Το γεγονός αυτό προκάλεσε τεράστια ανησυχία.

Σύμφωνα με τις Αρχές κανένας από τους μαθητές με πυρετό δεν διαγνώστηκε με κορωνοϊό. Τα σχολεία στην Κίνα άνοιξαν, ενώ πάνω από τρεις μήνες ίσχυε η απαγόρευση κυκλοφορίας. Η Κίνα αποτελεί την χώρα από όπου ξεκίνησε ο φονικός ιός, αν και το διαψεύδουν σύμφωνα με τελευταίες ανακοινώσεις.

Οι γονείς φοβούνται και εκφράζουν προβληματισμό περί δεύτερου κύματος του φονικού ιού λόγω του ανοίγματος σχολείων και πανεπιστημίων. Πάνω από έξι εκατομμύρια άνθρωποι επέστρεψαν, από τις 13 Απριλίου, σε περισσότερα από 6.000 σχολεία στην Τσετσιάνγκ, της ανατολικής Κίνας.

Κορωνοϊός - Σκωτία: 13χρονος που παλεύει στην Εντατική παρουσίασε εξανθήματα

Η περίπτωση ενός 13χρονου αγοριού στη Γλασκώβη, της Σκωτίας, που παλεύει με τον κορωνοϊό έχει προκαλέσει αγωνία σε όλο τον κόσμο, αφού πρόκειται για ιδιαίτερη περίπτωση.

Συγκεκριμένα, παρουσίασε εξανθήματα στο σώμα του, ενώ και τα μάτια του ήταν πρησμένα. Ο Λούις Γκρέιγκκ βρίσκεται σε αναπνευστήρα στο «Royal Hospital for Children», αφόρτου ανέβασε ανησυχητικά υψηλό πυρετό.

Αρχικώς, όπως είπε η μητέρα του αγοριού, υπήρξε η διαβεβαίωση πως το παιδί δεν ήταν θετικό στον ιό, καθώς δεν παρουσίαζε ξηρό βήχα. Στη συνέχεια, όμως, τα συμπτώματα του 13χρονου, εκτός από πυρετό, ήταν και τα εξανθήματα όπως και εμετό.

Ο Λούις βρίσκεται σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση, καθώς παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης. Εκείνο που απασχολεί την ιατρική κοινότητα είναι η σύνδεση των ερεθισμών του δέρματος με τον κορωνοϊό, ενώ τα κρούσματα στην χώρα και οι νεκροί αυξάνονται.

Κορωνοϊός - Γαλλία: 367 νεκροί το τελευταίο εικοσιτετράωρο

Αυξήθηκε η μαύρη λίστα των νεκρών από κορωνοϊό στη Γαλλία κατά 367, και ανέρχεται συνολικά τους 23.660, με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα να αγγίζουν σχεδόν τα 130.000, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Ο πρωθυπουργός, Εντουάρ Φιλίπ, ανακοίνωσε στο κοινοβούλιο ότι τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί δεν πρόκειται να αρθούν παρά μόνο αν τα κρούσματα πέσουν κάτω από τα 3.000 ημερησίως. Την Τρίτη οι αρχές ανέφεραν 1.520 νέα κρούσματα, με τον συνολικό αριθμό τους να ανέρχεται πλέον στα 129.859.

Μειώνεται ο αριθμός των ανθρώπων που νοσηλεύονται με Covid-19, στους 27.484, από 28.055 την Δευτέρα, όπως και στην Ιταλία. Επίσης, εξακολουθεί να μειώνεται, για δεύτερη εβδομάδα, ο αριθμός των ασθενών που βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας, πέφτοντας σήμερα στους 4.387, από 4.608 χθες.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share