Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2023

«Παγωμάρα» στη Βρετανία με τον κορωνοϊό: Έκρυβαν τους μισούς θανάτους στην Αγγλία και την Ουαλία

Απίστευτο!

28 Απριλίου 2020 15:23
«Παγωμάρα» στη Βρετανία με τον κορωνοϊό: Έκρυβαν τους μισούς θανάτους στην Αγγλία και την Ουαλία
Από Ραφαήλ Αλαγάς

«Παγωμάρα» φαίνεται πως επικρατεί στη Βρετανία με τον κορωνοϊό, αφού έρχονται τρομερά στοιχεία στην φόρα, σύμφωνα με τα οποία η χώρα απέκρυπτε τους μισούς θανάτους σε Αγγλία και Ουαλία, έχοντας συμπληρώσει τους 20.000 από τις 17 Απριλίου, δηλαδή εδώ και 11 μέρες.

Η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (ONS) της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι το ποσοστό των θανάτων που συνδέονται με τον κορωνοϊό στην Αγγλία και την Ουαλία ήταν κατά 52% πιο υψηλό σε σχέση με τα στοιχεία που είχε δώσει στη δημοσιότητα η κυβέρνηση για την περίοδο ως τις 17 Απριλίου, αφού συμπεριέλαβε στους θανάτους και όσους σημειώθηκαν στην κοινότητα και όχι μόνο στα νοσοκομεία. Την ίδια ώρα, σάλος επικρατεί στο Νησί με δημοσιογράφο του BBC που επιδόθηκε σε... ερωτικές πράξεις για να μαζευτούν χρήματα για τον ιό.

Η ONS επεσήμανε ότι συνολικά 21.284 άνθρωποι είχαν πεθάνει ως τις 17 Απριλίου έχοντας κάποια αναφορά στην covid-19 στο πιστοποιητικό θανάτου τους.

Ο αριθμός αυτός είναι κατά 52% υψηλότερος από τους 13.917 νεκρούς λόγω του κορωνοϊού που είχε ανακοινώσει η βρετανική κυβέρνηση στις 18 Απριλίου και αφορούσε μόνο τους θανάτους στα νοσοκομεία.

Με τους νέους υπολογισμούς ο συνολικός αριθμός νεκρών στη Βρετανία λόγω της covid-19 ως τις 17 Απριλίου είναι μεγαλύτερος από αυτόν που είχε καταγραφεί στη Γαλλία και την Ισπανία, σύμφωνα με απολογισμό του Reuters, αλλά χαμηλότερος από της Ιταλίας.

Στα νέα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα από την ONS περιλαμβάνονται 4.343 άνθρωποι που πέθαναν σε γηροκομεία της Αγγλίας και της Ουαλίας λόγω του κορωνοϊού σε διάστημα 15 ημερών, από τις 10 ως τις 24 Απριλίου. Ο αριθμός αυτός παρουσιάζει σημαντική αύξηση σε σχέση με τους 1.043 θανάτους που είχαν καταγραφεί σε οίκους ευγηρίας ως τις 10 Απριλίου, επεσήμανε ο Νικ Στράιπ επικεφαλής της ONS.

Βάσει των στοιχείων που έδωσε χθες Δευτέρα στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας της Βρετανίας, 21.092 άνθρωποι είχαν πεθάνει στα νοσοκομεία όλης της χώρας λόγω του κορωνοϊού.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share