Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: 49χρονη γιατρός "πρώτης γραμμής" αυτοκτόνησε μετά την ανάρρωσή της

Είδηση σοκ!

28 Απριλίου 2020 14:55
Κορωνοϊός: 49χρονη γιατρός
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Δρ. Lorna Breen, η οποία ήταν διευθύντρια ιατρικής του τμήματος έκτακτης ανάγκης στο Νοσοκομείο Allen-Presbyterian Allen στο Μανχάταν, αυτοκτόνησε την Κυριακή, δήλωσε η αστυνομία.

Ο πατέρας της 49χρονης, Δρ. Philip Breen, είπε στους New York Times: «Προσπάθησε να κάνει τη δουλειά της και αυτό τη σκότωσε», ενώ πρόσθεσε ότι η κόρη του δεν είχε ιστορικό ψυχικής ασθένειας.

Η ίδια η Lorna Breen είχε νοσήσει από τον κορωνοϊό κατά τη διάρκεια της εργασίας της και επέστρεψε στη δουλειά μετά από περίπου δέκα μέρες ανάρρωσης, είπε ο πατέρας της. Το νοσοκομείο την είχε στείλει ξανά στο σπίτι, προτού η οικογένειά της «παρέμβει» για να την φέρει στο Charlottesville, είπε ο πατέρας της.

Πρόσθεσε ότι όταν μίλησαν για τελευταία φορά κατάλαβε πως κάτι δεν πήγαινε καλά και πως η κόρη του φαινόταν «αποστασιοποιημένη» ενώ περιγράφοντας τις σκηνές που αντιμετώπισε, είπε πώς οι ασθενείς πέθαιναν προτού καν βγουν από τα ασθενοφόρα. «Ήταν πραγματικά στα χαρακώματα στην πρώτη γραμμή», είπε ο πατέρας της στους Times.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Δρ. Lorna Breen ήταν μια πιστή Χριστιανή που ήταν πολύ κοντά στην οικογένειά της και μια φορά την εβδομάδα εργαζόταν εθελοντικά σε οίκο ευγηρίας.

Το νοσοκομείο Allen-Presbyterian Allen αναφέρει: «Η Δρ. Breen ήταν μια ηρωίδα που έφερε τα υψηλότερα ιδανικά της ιατρικής στην πρώτη γραμμή του τμήματος έκτακτης ανάγκης». Η αστυνομία αναφέρει ότι μετά από κλήση για βοήθεια στις 26 Απριλίου, η γιατρός μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο για νοσηλεία «όπου αργότερα υπέκυψε λόγω του αυτοτραυματισμού της».

Ο επικεφαλής της αστυνομίας δήλωσε: «Οι επαγγελματίες του τομέα της πρώτης γραμμής έχουν να αντιμετωπίσουν τις ψυχικές ή σωματικές επιπτώσεις της τρέχουσας πανδημίας. Σε καθημερινή βάση αυτοί οι επαγγελματίες λειτουργούν υπό περιστάσεις που προκαλούν άγχος και ο κορωνοϊός έχει επιφέρει επιπλέον στρες».

Η πολιτεία της Νέας Υόρκης έχει καταγράψει σχεδόν το ένα τρίτο από το 1 εκατ. κρούσματα Covid-19 της χώρας.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share