Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

«Δεν είσαι μόνη, δεν είσαι η μόνη» - Η ξεχωριστή καμπάνια για όσες βιώνουν ενδοοικογενειακή βία

Σας αφορά!

28 Απριλίου 2020 11:08
«Δεν είσαι μόνη, δεν είσαι η μόνη» - Η ξεχωριστή καμπάνια για όσες βιώνουν ενδοοικογενειακή βία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια ξεχωριστή καμπάνια για όσες βιώνουν ενδοοικογενειακή βία εξαιτίας και του κορωνοϊού, πραγματοποιείται από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής, δίνοντας την ευκαιρία με μια νέα γραμμή να εκφραστούν.

Στην περίπτωση των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, η καραντίνα ήρθε να προστεθεί ως «κερασάκι» σε μία τούρτα καθημερινής καταπίεσης, αυταρχισμού και απομόνωσης, με αποτέλεσμα οι γυναίκες αυτές (και τα παιδιά, όπου υπάρχουν) να νιώθουν ακόμη περισσότερο ανήμπορες να αντιδράσουν στον δυνάστη τους. Για το ζήτημα, άλλωστε, έχει τοποθετηθεί και ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Για τον λόγο αυτό, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής υιοθετεί στο εξής τη διεθνή πρωτοβουλία για βοήθεια στα θύματα ενδοοικογενειακής βίας, με τον κωδικό «Μάσκα - 19». Αν μια γυναίκα εμφανιστεί σε κάποιο φαρμακείο και πει τον κωδικό αυτό, τότε ο/η φαρμακοποιός γνωρίζει ότι πρέπει να κρατήσει διακριτικά τα στοιχεία του ατόμου και να επικοινωνήσει άμεσα με τη γραμμή SOS 15900 της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων.

Η γραμμή αυτή είναι στελεχωμένη με ψυχολόγους και κοινωνιολόγους που παρέχουν βοήθεια στα θύματα ενδοοικογενειακής βίας, 24 ώρες το 24ωρο και 365 ημέρες τον χρόνο. Επομένως, όποια γυναίκα δεν μπορεί να καλέσει στο 15900 και να καταγγείλει την κακοποίησή της ούτε να στείλει email στο [email protected], μπορεί τώρα να απευθυνθεί σε οποιοδήποτε φαρμακείο, λέγοντας τον κωδικό «Μάσκα - 19».

«Δεν είσαι μόνη, δεν είσαι η μόνη», είναι το σύνθημα της καμπάνιας.

"Νικάμε τον κορωνοϊό, χάνουμε στην ενδοοικογενειακή βία": Έκκληση από τον Τάσο Δούση στον Πρωθυπουργό!

Μπορεί η Ελλάδα να τα καταφέρνει καλύτερα στη μάχη με τον κορωνοϊό σε σχέση με άλλες χώρες, ωστόσο άλλο είναι το πρόβλημα που έχει προκύψει, όπως αποκάλυψε ο Τάσος Δούσης, μέσα από το προφίλ του στο Instagram.

Ο γνωστός δημοσιογράφος και εκδότης αναφέρθηκε στα φαινόμενα της ενδοοικογενειακής βίας, τα οποία τώρα με τον εγκλεισμό στα σπίτια έχουν γίνει πολύ πιο συχνά! Ο Τάσος Δούσης λοιπόν κάνει έκκληση στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη να δοθεί εδώ και τώρα μια λύση στο χρόνιο πρόβλημα που ταλανίζει πολλά ελληνικά νοικοκυριά!

Χρειαζόμαστε ΤΩΡΑ έναν τετραψήφιο πανελλαδικής εμβέλειας από το κράτος! Δεν πρέπει να αφήσουμε αβοήθητα αυτά τα πλάσματα.

Δείτε ολόκληρο το μήνυμα του Τάσου Δούση στο παρακάτω βίντεο στο Athensmagazine.gr:

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο κανάλι του Τάσου Δούση στο YouTube

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share