Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Τα πιο ξεχωριστά γενέθλια: Οι γιατροί έφεραν τούρτα στην 64χρονη διασωληνωμένη με κορωνοϊό

Υπέροχη κίνηση

27 Απριλίου 2020 21:51
Τα πιο ξεχωριστά γενέθλια: Οι γιατροί έφεραν τούρτα στην 64χρονη διασωληνωμένη με κορωνοϊό
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Τα πιο ξεχωριστά γενέθλια έζησε μια 64χρονη γυναίκα, που νοσηλεύεται σε ΜΕΘ, υποφέροντας από τον κορωνοϊό στο νοσοκομείο αναφοράς «Σωτηρία», με τους γιατρούς να τη συγκινούν, προσφέροντάς της τούρτα γενεθλίων.

Οι γιατροί πρόσφεραν εκτός από τη γνώση και τις υπηρεσίες τους τη θαλπωρή, το νοιάξιμο και την αγάπη που χρείαζεται ένας ασθενής. Η κυρία Αθανασία νοσηλεύεται με κορωνοϊό στην εντατική και την Παρασκευή (24/4) είχε τα 64α γενέθλιά της και τα πέρασε στο κρεβάτι της νοσηλείας. Ένα υπέροχο βίντεο δημοσιεύτηκε, επίσης, με ελληνική σκηνοθεσία για την καταπολέμηση του ιού.

Το ιατρικό προσωπικό που ήταν στη βάρδια, της έκανε έκπληξη με δύο διαφορετικά γλυκά με κεράκια, της τραγούδησαν και της ευχήθηκαν να φύγει γρήγορα γερή από το νοσοκομείο

«Ευχαριστώ πάρα πολύ» είπε συγκινημένη και στην ερώτηση για το ποιο γλυκό προτιμά, εκείνη δάλεξε το γαλακτομπούρεκο.

Δείτε το φοβερό βίντεο:

«Το εμβόλιο για τον κορωνοϊό θα είναι έτοιμο…» - Αυτή είναι η απάντηση στο μεγάλο ερώτημα

Στην ερώτηση για το πότε θα είναι έτοιμο το εμβόλιο για τον κορωνοϊό απάντησε ο Μπιλ Γκέιτς, εξηγώντας μάλιστα το λόγο, που θα μπορέσουμε να το έχουμε στον χρονικό ορίζοντα, που έδωσε.

Ο δισεκατομμυριούχος και φιλάνθρωπος, που έχει δώσει μέχρι τώρα 250 εκατομμύρια δολάρια για την καταπολέμηση του φονικού ιού, τόνισε πως αν ήταν τέλεια η παραγωγή κλίμακας, θα μπορούσε να είναι έτοιμο το εμβόλιο σε έναν χρόνο, αλλά αντί αυτού θα είναι έτοιμο περίπου σε δύο χρόνια.

Διευκρίνισε επίσης ότι η παραγωγή του εμβολίου δεν θα ξεκινήσει πριν από τον Σεπτέμβριο. Το ίδρυμα Bill & Melinda Gates - μια ΜΚΟ που διευθύνεται από τον Γκέιτς και τη σύζυγό του, δεσμεύτηκε να δώσει «απόλυτη προσοχή» στην πανδημία του κορωνοϊού. Σε συνέντευξή του στους Financial Times, ο δισεκατομμυριούχος είπε ότι το ίδρυμα θα επανεστιάσει όλους τους πόρους του για την καταπολέμηση του κορωνοϊού. Ελληνίδα πνευμονολόγος, παράλληλα, δημιουργεί χαμό με την αναφορά για το πώς χτυπά ο ιός.

Αναφερόμενος στον Δρ Άντονι Φάουτσι, διευθυντή του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων, ο Γκέιτς είπε, «Ο Δρ Fauci και εγώ είμαστε αρκετά συνεπείς να πούμε 18 μήνες για να δημιουργήσουμε προσδοκίες που δεν είναι πολύ υψηλές».

Ο Γκέιτς μίλησε επίσης για το πώς οι «ακατέργαστοι» αριθμοί δοκιμών δεν απεικόνιζαν την κύρια εικόνα. Ο Γκέιτς είπε χαρακτηριστικά: «Αυτή η εστίαση στον αριθμό των δοκιμών υποτιμά την κακοφωνία και τα λάθη που έχουμε κάνει στο σύστημα δοκιμών».

Ο δισεκατομμυριούχος έχει κάποια εμπειρία σε αυτόν τον τομέα, με το ίδρυμά του να εργάζεται ήδη σε έρευνα για μολυσματικές ασθένειες και να χρηματοδοτεί εμβόλια. «Έχουμε ένα ίδρυμα που επικεντρώθηκε στον ιό HIV και την ελονοσία και την εξάλειψη της πολιομυελίτιδας», δήλωσε ο Γκέιτς στους FT.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ίδρυμα έχει συνεισφέρει 250 εκατομμύρια δολάρια για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Το Ίδρυμα Gates χρηματοδοτεί το έργο του Ινστιτούτου Μετρήσεων και Αξιολόγησης Υγείας, το οποίο παρήγαγε ένα μοντέλο κορονοϊού που προβλέπει τον αριθμό των θανάτων στις ΗΠΑ έως τις αρχές Αυγούστου.

Ο δισεκατομμυριούχος σε μια στήλη στο The Washington Post έγραψε ότι με τα σωστά εργαλεία και την έξυπνη εφαρμογή, η πανδημία θα σταματήσει σύντομα. «Ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος ήταν η καθοριστική στιγμή της γενιάς των γονιών μου. Ομοίως, η πανδημία του κορονοϊού - η πρώτη σε έναν αιώνα - θα καθορίσει αυτήν την εποχή. Αλλά υπάρχει μια μεγάλη διαφορά μεταξύ ενός παγκόσμιου πολέμου και μιας πανδημίας: Όλη η ανθρωπότητα μπορεί να λειτουργήσει μαζί για να μάθουμε για την ασθένεια και να αναπτύξουμε την ικανότητα να την καταπολεμήσουμε. Με τα σωστά εργαλεία και έξυπνη εφαρμογή, θα μπορέσουμε τελικά να κηρύξουμε τέλος σε αυτήν την πανδημία- και να στρέψουμε την προσοχή μας στον τρόπο πρόληψης και περιορισμού της επόμενης», έγραψε ο Γκέιτς στην αμερικανική εφημερίδα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share