Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πάνω από 1.400 οι παραβάσεις την Κυριακή (26/4) - Ανησυχία για την Πρωτομαγιά

Συναγερμός!

27 Απριλίου 2020 18:00
Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πάνω από 1.400 οι παραβάσεις την Κυριακή (26/4) - Ανησυχία για την Πρωτομαγιά
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Συναγερμός φαίνεται να έχει σημάνει στην Αστυνομία εν όψει της Πρωτομαγιάς, με τον καιρό να γίνεται ολοένα και καλύτερος, με τους πολίτες να αυξάνουν εσχάτως τις άσκοπες μετακινήσεις τους, παρά τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό. Μέχρι και τραγούδι, μάλιστα, υπήρξε αφιερωμένο στον Νικό Χαρδαλιά.

Συγκεκριμένα χθες Κυριακή 26 Απριλίου βεβαιώθηκαν 1.408 παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα, ως ακολούθως:

(476) στην Αττική,

(262) στη Θεσσαλονίκη,

(158) στην Κρήτη,

(103) στην Κεντρική Μακεδονία,

(86 ) στη Δυτική Ελλάδα,

(65) στα Ιόνια Νησιά,

(57) στην Πελοπόννησο,

(46) στη Στερεά Ελλάδα,

(38) στη Θεσσαλία,

(38) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

(30) στο Νότιο Αιγαίο και

(21) στο Βόρειο Αιγαίο,

(19) στην Ήπειρο,

(9) στη Δυτική Μακεδονία.

Για τις παραβάσεις αυτές επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα (300 ευρώ), ενώ σε 57 περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για 60 ημέρες.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 1.245 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (300 ευρώ), ενώ σε 816) περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για 60 ημέρες.

Οι εκδρομές στην εξοχή

Εκτός από τα πρόστιμα για άσκοπες μετακινήσεις, βεβαιώθηκαν και 69 παραβάσεις για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας τόπου κατοικίας, ως ακολούθως:

(53) στην Αττική,

(9) στην Κεντρική Μακεδονία,

(3) στη Θεσσαλονίκη,

(2) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

(1) στη Δυτική Μακεδονία και

(1) στη Στερεά Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, έχουν βεβαιωθεί (54.417) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (150 ευρώ).

Συναγερμός για την Πρωτομαγιά

Στην κυβέρνηση παρακολουθούν με προσοχή τις εξελίξεις και προετοιμάζονται για μέτρα αντίστοιχα με αυτά του Σαββατοκύριακου της Μεγάλης Εβδομάδας.

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε σε ποιο στάδιο της προσπάθειας βρισκόμαστε σήμερα- παρατηρήθηκε αυξημένη κίνηση σήμερα, μεγάλος αριθμός άσκοπων μετακινήσεων, στα δύο μητροπολιτικά κέντρα. Τα μέτρα ισχύουν στο ακέραιο, μην ετοιμάζεται κανείς για εκδρομή την Πρωτομαγιά», τόνισε στην ενημέρωση του Σαββάτου ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ανάλογες ήταν και οι δηλώσεις του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου, ο οποίος έσπευσε να προλάβει όσους σκέφτονται να προγραμματίσουν εκδρομή-απόδραση σε εξοχικά και επαρχία το τριήμερο της εργατικής Πρωτομαγιάς. Ο κ.Οικονόμου τόνισε ότι τα μέτρα θα είναι αντίστοιχα εκείνων που εφαρμόστηκαν έως τώρα, προσθέτοντας πως «υπάρχει ευσυνείδητη εφαρμογή τους, έχουμε εμπιστοσύνη στον πολίτη ότι θα τα τηρήσει».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share