Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Έτσι θα γίνουν οι γάμοι το καλοκαίρι με την πανδημία

Τι θα ισχύσει;

26 Απριλίου 2020 18:34
Κορωνοϊός: Έτσι θα γίνουν οι γάμοι το καλοκαίρι με την πανδημία
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ένα σημαντικό ζήτημα, που έχει προκύψει εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, μεταξύ πολλών άλλων, είναι και οι γάμοι, με τον καθηγητή λοιμωξιολογίας, Νίκο Σύψα, να απαντά στο πώς αυτοί πρέπει να γίνουν.

Μιλώντας στο Open, ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας έκανε λόγο για ένα «διαφορετικό καλοκαίρι» και διευκρίνισε τι θα γίνει με τους γάμους που είναι προγραμματισμένοι, απαντώντας σε ερώτηση ακροάτριας για το αν μπορεί να κάνει γάμο με 250 άτομα. Την ίδια ώρα, συγκλονίζει ένα ζευγάρι που γιόρτασε τα 50 χρόνια γάμου του στην εντατική.

«Οι συγκεντρώσεις θα γίνουν, αλλά θα πρέπει να τηρηθούν κάποιοι κανόνες. Για παράδειγμα, οι καλεσμένοι θα πρέπει να έχουν απόσταση μεταξύ τους και θα πρέπει να υπάρχουν αντισηπτικά σε κάθε τραπέζι», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Σύψας, ενώ απευθυνόμενος στην ακροάτρια, είπε ότι «θα έλεγα να τους ελαττώσει λίγο, να μην είναι 250».

Επίσης συνέστησε να αποφευχθεί ο συνηθισμένος χαιρετισμός των νεόνυμφων μετά την τελετή. «Κανείς δεν θέλει να κάνει έναν γάμο και μετά να έχουμε ταχυκρούσματα», ανέφερε ο ίδιος.

Κορωνοϊός: 11 νέα κρούσματα στην Ελλάδα - Στα 2.517 το σύνολο

Στα 11 είναι τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τον Σωτήρη Τσιόδρα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.517, εκ των οποίων το 55,5% αφορά άνδρες.

Από αυτά, 578 (23%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.181 (46,9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

46 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 13 (28.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 89,1% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 64 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 4 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 134 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 35 ήταν γυναίκες (26.1%) και οι υπόλοιποι άνδρες, με τελευταίο αυτόν του ασθενούς στο ΝΙΜΤΣ.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 74 έτη και το 89,6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Έχουν συνολικά ελεγχθεί 64.608 κλινικά δείγματα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share