Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Καμία καραντίνα στον Φλοίσβο - Πήγαν… για κυριακάτικο περίπατο και γέμισαν την παραλία

Συμβαίνει τώρα!

26 Απριλίου 2020 15:36
Καμία καραντίνα στον Φλοίσβο - Πήγαν… για κυριακάτικο περίπατο και γέμισαν την παραλία
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Καμία καραντίνα για τον κορωνοϊό δεν φαίνεται να υπάρχει για την παραλία του Φλοίσβου, η οποία και σήμερα (26/4) γέμισε από αρκετούς πολίτες, οι οποίοι πήγαν για σωματική άσκηση και έναν… κυριακάτικο περίπατο.

Αρκετοί ήταν εκείνοι που προτίμησαν την παραλία και συγκεκριμένα τον Φλοίσβο αλλά και περιμετρικά από το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος όπου απόλαυσαν την βόλτα τους κάτω από τον ανοιξιάτικο ουρανό μη δίνοντας και ιδιαίτερη σημασία στα μέτρα προστασίας. Παρόμοιο σκηνικό είχε επικρατήσει και... μετά το πασχαλινό τραπέζι.

Ήδη κατά τη χθεσινή ενημέρωση του κ. Νίκου Χαρδαλιά παρατηρήθηκε ασκοπος αριθμός μετακινήσεων στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, εξαιτίας του καλοκαιρινού Σαββατοκύριακου.

«Θέλω να υπενθυμίσω ότι τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν απολύτως όπως ισχύουν και τα προβλεπόμενα πρόστιμα . Θέλω ξανά να τονίσω ότι τα μέτρα αυτά θα ισχύουν στο ακέραιο ως τις 4 Μαϊου. Και το λέω ώστε να μην ετοιμάζονται και να μην κάνει κανείς σκέψη για εκδρομές την Πρωτομαγιά», τονίζει ο κ. Χαρδαλιάς εν όψει και του τριημέρου της Πρωτομαγιάς.

Δείτε φωτογραφίες που δημοσίευσε το «Πρώτο Θέμα»:

«Η παραλία είναι μόνο για δημότες αν…» - Έκτακτη ανακοίνωση για τη μαρίνα Φλοίσβου

Έκτακτη ανακοίνωση εκδόθηκε για τη μαρίνα Φλοίσβου, με το Δήμαρχο Φαλήρου να είναι ενοχλημένος από το γεγονός, ότι η παραλία «βούλιαξε» χθες (11/4) από κόσμο, αναφέροντας τελικά πως θα είναι ανοικτή υπό προϋποθέσεις για τους δημότες.

Όπως ανέφερε στον ΣΚΑΪ, το 95% των πολιτών που πήγαν το απόγευμα του Σαββάτου στην παραλία του Φλοίσβου μπορεί να είχαν τα απαραίτητα χαρτιά, αλλά αρκετοί εξ αυτών ήταν από άλλες περιοχές της Αττικής, αρκετά χιλιόμετρα μακριά από το Παλαιό Φάληρο».

Ο κ. Φωστηρόπουλος τόνισε πως αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα ζητήσει να υπάρχει έλεγχος στις εισόδους, ώστε να έχουν πρόσβαση μόνο οι δημότες της περιοχής. Ο δήμαρχος Φαλήρου εξήγησε ότι από το πάρκο Φλοίσβου μέχρι την Εδέμ, η παραλία Φλοίσβου έχει μήκος ενάμιση χιλιόμετρο. Συνεπώς, σε όλο το μήκος της θα πρέπει να βρίσκονται 300 πολίτες ταυτόχρονα, για να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός. «Αν περπατάνε δύο άτομα ανά 10 μέτρα, θα έπρεπε να είναι συνολικά 300, όχι 300 άτομα ανά 200 μέτρα!», είπε χαρακτηριστικά.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share