Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός Κύπρος: Συνεχίζει σε καλό δρόμο - 6 νέα κρούσματα

Ενθαρρυντικά τα στοιχεία

25 Απριλίου 2020 20:31
Κορωνοϊός Κύπρος: Συνεχίζει σε καλό δρόμο - 6 νέα κρούσματα

Σε καλό δρόμο συνεχίζει να βαδίζει η Κύπρος με τα κρούσματα του κορωνοϊού ολοένα και να μειώνονται, κάτι το οποίο αποτελεί ιδιαίτερα ενθαρρυντικό στοιχείο. Στην αντίπερα όχθη βρίσκεται η Βρετανία όπου ξεπέρασε τους 20.000 νεκρούς, δείτε εδώ τα στοιχεία του τελευταίου 24ωρου.

6 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο, ανακοίνωσε σήμερα (25/4) το Υπουργείο Υγείας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους στα 810.

Σύμφωνα με τον Δρ. Κωστρίκη, τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα 6 είναι από σύνολο 2,467 εργαστηριακών διαγνώσεων.

Τα συνολικά κρούσματα στην Κύπρο ανέρχονται σε 810.

Συγκεκριμένα πρόκειται για:

  • 1 Άτομο από την εξέταση των 20,000 επαγγελματιών
  • 3 Άτομα από ιχνηλάτηση
  • 1 Άτομο από το εξωτερικό
  • 1 Άτομα από εξετάσεις μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας

«Ο μειωμένος αριθμός των νέων κρουσμάτων προστίθεται στα θετικά νέα των τελευταίων ημερών. Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά τα αποτελέσματα. Είμαστε σίγουροι ότι με τέτοιες επιδόσεις η Κύπρος θα μπορέσει να το ξεπεράσει κατά τρόπο υποδειγματικό» είπε ο Δρ. Κωστρίκης. «Εάν συνεχιστούν αυτά τα αποτελέσματα, η πολιτεία θα μπορέσει να εφαρμόσει το πλάνο για χαλάρωση των μέτρων» επεσήμανε.

Την βασική προϋπόθεση για ενεργοποίηση του πλάνου της Πολιτείας για σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, επεσήμανε ο Ακαδημαϊκός Καθηγητής Μοριακής Ιολογίας του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου, Λεόντιος Κωστρίκης, τονίζοντας ταυτόχρονα πως «η επιδημιολογική εικόνα που έχουμε μπροστά μας είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική».

Κατά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρου, ο κ. Κωστρίκης τόνισε πως, «ο μειωμένος αριθμός των νέων κρουσμάτων προστίθεται στα πολύ καλά αποτελέσματα των τελευταίων ημερών».

«Η επιδημιολογική εικόνα που έχουμε μπροστά μας είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική», είπε σημειώνοντας ότι, «εάν συνεχιστούν αυτά τα αποτελέσματα, τις επόμενες μέρες, θα μπορέσει η πολιτεία να ενεργοποιήσει το πλάνο για σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων».

«Σας ευχαριστούμε ξανά. Αξίζει τον κόπο να συνεχίσουμε την προσπάθεια και είμαστε βέβαιοι ότι με τέτοιες επιδόσεις η Κύπρος θα καταφέρει να ξεπεράσει αυτή τη δοκιμασία κατά τρόπο υποδειγματικό», κατέληξε ο κ. Κωστρίκης.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share