Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Αποχή για τους δικηγόρους την πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας των συστημάτων Δικαιοσύνης

Τι αποφάσισε ο Δικηγορικός Σύλλογος

24 Απριλίου 2020 23:39
Αποχή για τους δικηγόρους την πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας των συστημάτων Δικαιοσύνης

Σε αποχή προχωρούν οι δικηγόροι μετά την απόφαση για πρόωρη άρση των μέτρων της απαγόρευσης κυκλοφορίας στα συστήματα της Δικαιοσύνης, δείτε εδώ τι ισχύει για Πρωτοδικεία, Ειρηνοδικεία και Υποθηκοφυλακεία.

Ειδικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, κατά τη σημερινή συνεδρίασή του, ενόψει των τελευταίων κρίσιμων εξελίξεων, αποφάσισε την αποχή των δικηγόρων Αθηνών την προσεχή Τρίτη, 28.4.2020 από την άσκηση των καθηκόντων τους, τόσο των δικαστικών, όσο και των εξωδικαστικών (υποθηκοφυλακεία, κτηματολογικά γραφεία), χωρίς την χορήγηση κατ’ εξαίρεση αδειών από τον ΔΣΑ

Η στάση του δικηγορικού σώματος της Αθήνας θα επανακαθοριστεί κατά την προγραμματισμένη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου την Τρίτη, 28.4.202.

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Όλες οι αλλαγές που σχεδιάζονται μετά τις 4 Μαΐου

Αλλαγές αναμένεται, λογικά, να υπάρξουν μετά τις 4 Μαΐου, όταν και θεωρητικά λήγουν τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα στην χώρα για τον κορωνοϊό, με το κυβερνητικό σχέδιο να ετοιμάζεται να μπει σε εφαρμογή, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Star.

Από τις 4 Μαΐου, τη μέρα δηλαδή που τελειώνει η παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας, όπως αυτή ανακοινώθηκε, τα sms για την έξοδο μας από το σπίτι καταργούνται, οι Εκκλησίες ξανανοίγουν για τους πιστούς, ενώ αλλάζει και η μετακίνηση μας. Στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και στα ταξί θα μπαίνουμε μόνο με μάσκες και γάντια.

Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε. Τα sms που ήταν το εισιτήριο για την έξοδο μας από το σπίτι, σε 10 ημέρες θα είναι παρελθόν.

«Η πρόθεση πάντα με την εισήγηση ειδικών είναι να αρθεί η υποχρέωση αποστολής sms ή του εγγράφου» δήλωσε σήμερα κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικόε εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Διπλοβάρδιες στα σχολεία

Κι αν το θέμα της μετακίνησής μας είναι σαφές, το άνοιγμα των σχολείων παραμένει γόρδιος δεσμός. Το πιθανότερο είναι, τελικά, να μην καθίσουν στα θρανία τα παιδιά των δημοτικών και των νηπιαγωγείων. Να ανοίξουν μόνο τα Γυμνάσια και τα Λύκεια.

Πρόβλημα θα αντιμετωπίσουν τα σχολεία που συστεγάζονται, δηλαδή είναι μαζί Γυμνάσια και Λύκεια. Ένα από τα σενάρια είναι να λειτουργήσουν σε δύο βάρδιες, πρωί και απόγευμα.

Δεν αποκλείεται ωστόσο να χρησιμοποιηθούν και οι αίθουσες των δημοτικών σχολείων ώστε να μην υπάρξει συγχρωτισμός. Προϋπόθεση; Τα κτίρια να γειτνιάζουν.

Προβληματίζει ο συνωστισμός στις εκκλησίες

Στο ολοκληρωμένο σχέδιο μετάβασης συμπεριλαμβάνονται και η άρση των μέτρων για τις εκκλησίες. Οι πιστοί περιμένουν να ανοίξουν οι πόρτες προκειμένου να προσευχηθούν και να ανάψουν ένα κερί. Οι ιερείς των ναών θα είναι εκείνοι που θα φροντίζουν να μην υπάρχει συνωστισμός.

Ένας επιβάτης σε κάθε διαδρομή στα ταξί

Επαγγελματίες σε διάφορους κλάδους προετοιμάζονται για την σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα, που θα έχει όμως ιδιαιτερότητες. Πολλοί ιδιοκτήτες ταξί έχουν ήδη απομονώσει το μπροστινό εσωτερικό μέρος του αυτοκινήτου με πλέξι γκλας αφήνοντας ένα μικρό άνοιγμα για την ανταλλαγή χρημάτων. Στη θέση του συνοδηγού και μετά την άρση των μέτρων δεν θα επιτρέπεται να κάθεται επιβάτης.

Στα ταξί, πιθανόν να επιτρέπεται μόνο ένας επιβάτης και μετά την άρση των μέτρων, που θα κάθεται πίσω δεξιά, προκειμένου να βρίσκεται όσο το δυνατόν πιο μακριά από τον οδηγό. Στα ταξί, όπως και στα Μέσα μαζικής Μεταφοράς η επιβίβαση θα γίνεται μόνο με χρήση μάσκας

Τα περιοριστικά μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού παίρνουν παράταση μέχρι τις 4 Μαΐου. Το τριήμερο της Πρωτομαγιάς θα ισχύσουν τα αυστηρά μέτρα που εφαρμόστηκαν το Πάσχα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share