Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Αναστολή λειτουργείας για την κλινική «Ταξιάρχαι» καλεί ο δήμαρχος Περιστερίου

Ζητά να γίνει έλεγχος

24 Απριλίου 2020 15:50
Κορωνοϊός: Αναστολή λειτουργείας για την κλινική «Ταξιάρχαι» καλεί ο δήμαρχος Περιστερίου

Την άμεση αναστολή λειτουργίας της μονάδας Υγείας στο Περιστέρι, όπου εμφανίστηκαν τα κρούσματα κορωνοϊού, ζήτησε ο δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης, ενώ σήμερα την κλινική επισκέφτηκε και ο Σωτήρης Τσιόρδας.

Ταυτόχρονα, ζήτησε από τους καθ' ύλην αρμόδιους να γίνουν εντατικοί έλεγχοι σε όλες τις μονάδες Υγείας που είναι εγκατεστημένες στην πόλη και να παρασχεθεί κάθε επιπλέον μέριμνα για τους ασθενείς και το προσωπικό της συγκεκριμένης κλινικής.

«Οι αρμόδιες κρατικές αρχές υποχρεούνται να θέσουν σε αναστολή λειτουργίας κάθε μονάδα, η οποία μη τηρώντας τους κανόνες ασφαλείας θέτει σε κίνδυνο κατοίκους, ασθενείς και προσωπικό», αναφέρει μεταξύ άλλων και προσθέτει: «Η υγεία των κατοίκων και των συμπολιτών μας αποτελεί το πρωταρχικό μέλημα του δήμου Περιστερίου, που καθ' όλη τη διάρκεια αυτής της πρωτόγνωρης κατάστασης έχει επιστρατεύσει κάθε μέσο για την προστασία τους».

Σε συνέχεια όλων των ενεργειών του δήμου που είχαν προηγηθεί για την απολύμανση των κοινόχρηστων χώρων, ο κ. Παχατουρίδης έδωσε εντολή στις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες για συνεχείς και επαναλαμβανόμενες απολυμάνσεις της περιοχής πλησίον της κλινικής.

Κορωνοϊός: Ξεκίνησε σήμερα (24/4) με περιορισμούς λόγω κορωνοϊού το Ραμαζάνι

Σε έναν κόσμο που βρίσκεται… σε καραντίνα ξεκινά φέτος το Ραμαζάνι, με την αρχή του να πραγματοποιείται σήμερα (24/4) για εκατομμύρια μουσουλμάνους σε όλο τον πλανήτη.

Μετά τις διακοπές του Πάσχα για όλα τα χριστιανικά δόγματα, αρχίζει ο μήνας της νηστείας στην ισλαμική θρησκεία, σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από τη μάστιγα του κορωνοϊού. Η τελευταία είναι κοντά στο να κοστίσει πάνω από 200.000 ζωές, με τις ΗΠΑ να μετράνε πάνω από 50.000 θανάτους, χωρίς πάντως να βρίσκονται ακόμη λύσεις για την αναχαίτιση των παράπλευρων συνεπειών του. Οι ειδικοί, μάλιστα, προειδοποιούν για μεταλλάξεις του ιού.

Στις χώρες του αραβικού κόσμου, τις οποίες αφορά και το Ραμαζάνι, μεταξύ άλλων, η μεγάλη γιορτή ανακοινώθηκε κανονικά για σήμερα (24/4) αναφορικά με την επίσημη έναρξη, αναφέροντας τις συνθήκες, με τις οποίες θα γίνει.

Έτσι θα γιορταστεί το Ραμαζάνι

Τα μέτρα για τον κορωνοϊό ισχύουν και αναφορικά με το Ραμαζάνι, με τους πιστούς να καλούνται να προσευχηθούν στο σπίτι και να δειπνούν εκεί, παρότι η γιορτή κανονικά επιτάσσει τη συγκέντρωσή τους. Όταν, λοιπόν, μετά το φαγητό, την νύχτα, πρέπει να προσευχηθούν, θα το κάνουν στην οικία τους.

Στη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική και την Ασία, ένα μεγάλο μέρος των μουσουλμανικών χωρών έχει κλείσει τα τζαμιά και απαγορεύσει τις συγκεντρώσεις, κάτι που ισχύει φυσικά και για τις κοινότητες, που ζουν στην Ευρώπη, με τις θρησκευτικές ηγεσίες των περισσότερων ομάδων να ακολουθούν τα μέτρα.

Χαρακτηριστικό είναι, ότι στην Ιερουσαλήμ και το τζαμί Αλ Άκσα, το μέρος ήταν έρημο. Ο ίδιος ο Βασιλιάς, Σαλμάν, της Σαουδικής Αραβίας, τόνισε πως το Ραμαζάνι αυτό είναι διαφορετικό, ενώ θρησκευτικοί άρχοντες στην Αλβανία ζητούν από τον κόσμο να μείνει μακριά από τα τζαμιά.

Δε λείπουν, βέβαια, και οι απείθαρχοι σε χώρες, όπως το Μπαγκλαντές και το Πακιστάν, όπου χιλιάδες πιστοί προσκύνησαν κανονικά, ενώ στον Νίγηρα σημειώθηκαν μεγάλης έκτασης επεισόδια εξαιτίας των απαγορεύσεων. «Δε θα τους περάσει έτσι, δε θα μας στερήσουν το Ραμαζάνι», έλεγαν κάτοικοι της πρωτεύουσας Νιαμέι.

Λίγα λόγια για το Ραμαζάνι

Το Ραμαζάνι είναι η μεγαλύτερη θρησκευτική γιορτή του Ισλάμ, ένας μήνας νηστείας, στον οποίο οι πιστοί πρέπει να απέχουν από το φαγητό και οτιδήποτε πόσιμο στη διάρκεια της ημέρας και μέχρι τη δύση του ηλίου. Πρόκειται για μια γιορτή, όπου οι πιστοί συγκεντρώνονται για να γιορτάσουν και να προσευχηθούν. Χιλιάδες είναι αυτοί, που πηγαίνουν στα τζαμιά, ιδιαίτερα την νύχτα, με τη Μέκκα και τη Μεδίνα να είναι τα πιο πολυσύχναστα μέρη.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share