Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Έξαρση… απειθαρχίας στη Βρετανία: Γεμάτοι δρόμοι και ουρές έξω από εστιατόριο fast food

Χαμός στο Νησί!

24 Απριλίου 2020 14:13
Έξαρση… απειθαρχίας στη Βρετανία: Γεμάτοι δρόμοι και ουρές έξω από εστιατόριο fast food
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Έξαρση… απειθαρχίας φαίνεται πως υπάρχει στη Βρετανία, με την κίνηση να επικρατεί στους δρόμους της χώρας, ενώ ουρές σχηματίζονται έξω από εστιατόρια fast food για ένα burger.

Όπως αναφέρεται από το Νησί, η κίνηση έχει αυξηθεί κατά 10% σε σύγκριση με τη μέρα, που ξεκίνησε η καραντίνα, με αρκετό κόσμο βέβαια να γυρίζει στις δουλειές του σε ορισμένα καταστήματα, οικοδομές και εργοστάσια. Ο Υπουργός Εξωτερικών, Ντόμινικ Ραμπ, που αντικαθιστά τον Μπόρις Τζόνσον όσο εκείνος αναρρώνει, ανέφερε βέβαια πως υπάρχουν δραστηριότητες, που θα αναβληθούν για την επόμενη σεζόν λόγω κορωνοϊού. Την ίδια στιγμή, μάλιστα, υπάρχει αμφιβολία για το πόσοι είναι οι πραγματικοί νεκροί.

Παράλληλα, τα σχολεία στην χώρα αναμένεται να ανοίξουν και πάλι σε τρεις εβδομάδες, εφόσον δοθεί το σχετικό «πράσινο φώς» με μερική άρση των πειροριστικών μέτρων, αλλά φαίνεται πως αρκετοί ίσως δεν κατανοούν πως για τον επόμενο καιρό οφείλουν να υπακούσουν στις συστάσεις του κράτους.

Κι αυτό, γιατί αρκετές φωτογραφίες και βίντεο βγαίνουν στη δημοσιότητα, με κίνηση στον αυτοκινητόδρομο και κόσμο να περιμένει στα καταστήματα εστίασης, όπως αυτή από το «Five Guys», που σερβίρει burgers. Οι οικοδόμοι, επίσης, δεν έχουν καταφέρει να διατηρήσουν τις αποστάσεις που χρειάζεται, με 50 σε μια συγκεκριμένη οικοδομή στο Λονδίνο να έχουν πυρετό, κοντά μάλιστα στο παλάτι του Buckingham.

Κορωνοϊός: "Από την Δευτέρα ο Μπόρις Τζόνσον θα..."

Την Δευτέρα αναμένεται να επιστρέψει στα καθήκοντά του ο Μπόρις Τζόνσον, μετά την μεγάλη περιπέτεια που είχε με την υγεία του και την μάχη κατά του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Daily Telegraph, ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας αισθάνεται πολύ καλύτερα, καθώς έχει αναρρώσει, μετά την μόλυνσή του από τον κορωνοϊό. Για δύο εβδομάδες ο Τζόνσον ήταν άρρωστος και μάλιστα ο πυρετός δεν έπεφτε, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί σε νοσοκομείο και να περάσει μερικά 24ωρα σε ΜΕΘ, καθώς η υγεία του είχε παρουσιάσει επιδείνωση.

Τώρα πάντως είναι καλύτερα και σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, σκοπεύει να επιστρέψει στην Ντάουνινγκ Στριτ, ώστε να πιάσει δουλειά και να κάνει τους επόμενους σχεδιασμούς του πάνω στην κρίση του κορωνοϊού. Το δημοσίευμα πάντως δεν έχει επιβεβαιωθεί προς το παρόν από τις υπηρεσίες της κυβέρνησης και του κόμματος των Συντηρητικών.

Ο Μπόρις Τζόνσον αναρρώνει στην πρωθυπουργική εξοχική κατοικία, στο Τσέκερς, έξω από το Λονδίνο, όπου σταδιακά είχε ξαναρχίσει να ασκεί κάποια από τα καθήκοντά του. Επικοινώνησε τηλεφωνικά με την βασίλισσα Ελισάβετ και τον Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων P.A.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share