Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Σωτήρης Τσιόδρας: «37 κρούσματα κορωνοϊού στην κλινική στο Περιστέρι - Έχουν διακομιστεί όλοι σε νοσοκομεία της Αττικής»

Όλα όσα είπε

24 Απριλίου 2020 13:06
Σωτήρης Τσιόδρας: «37 κρούσματα κορωνοϊού στην κλινική στο Περιστέρι - Έχουν διακομιστεί όλοι σε νοσοκομεία της Αττικής»
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Στα 37 είναι τα κρούσματα κορωνοϊού στην κλινική του Περιστερίου, σύμφωνα με τον Σωτήρη Τσιόδρα, μετά από ένα σύνολο 226 κλινικών δειγμάτων, που ελήφθησαν ανάμεσα σε εργαζομένους και μέλη του προσωπικού.

Δεκάδες, άλλωστε, είναι τα άτομα που πήγαν κανονικά στην κλινική «Ταξιάρχαι», παρότι υπήρχαν αυστηρά περιοριστικά μέτρα, κάτι που προκάλεσε την οργή του κυρίου Τσιόδρα, ο οποίος μετέβη άμεσα στην κλινική.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, 17 είναι τα κρούσματα κορωνοϊού σε ασθενείς, τρεις οι θάνατοι και ακόμη 17 σε μέλη του προσωπικού. Κάπως έτσι, κατέρριψε όσα ανέφερε νωρίτερα ο κύριος Κοκκινάκης, διευθυντής της κλινικής, που ανέφερε πως ο χώρος είναι «καθαρός» και δεν υπάρχουν νεκροί.

Όπως επεσήμανε, επίσης, ο κύριος Τσιόδρας, λοιμωξιολόγος θα υπάρχει επί μονίμου βάσεως στο πλευρό των ανθρώπων της κλινικής, ενώ παράλληλα όλοι οι ασθενείς έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία της Αττικής.

Κορωνοϊός: Σταμάτησαν την καραντίνα και το ''έσκασαν'' από τη δομή της Μαλακάσας

Σε έρευνα βρίσκεται η Ελληνική Αστυνομία μετά το σπάσιμο της καραντίνας για τον κορωνοϊό από τέσσερις μετανάστες στη δομή της Μαλακάσας.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, οι τέσσερις έφυγαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, με άγνωστο να παραμένει το πώς. Η απουσία τους διαπιστώθηκε στην καταμέτρηση και αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία.

Δύο από αυτούς εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από την ΕΛ.ΑΣ. στον σταθμό Λαρίσης, σύμφωνα με το ίδιο μέσο.

Την ίδια ώρα ανθρωποκυνηγητό έχει ξεκινήσει προκειμένου να εντοπιστούν οι άλλοι δύο μετανάστες.

Υπενθυμίζεται ότι, σε προληπτική καραντίνα έχουν τεθεί 15 αστυνομικοί λόγω της επαφής τους με αιτούντα άσυλο που βρέθηκε την Τετάρτη, θετικός στον κορωνοϊό, κατά τη διάρκεια της προανακριτικής διαδικασίας για καταγγελία βιασμού σε βάρος του 10χρονου παιδιού του, με κατηγορούμενο άλλον διαμένοντα στον ίδιο χώρο.

Αυτό ανακοινώθηκε και επίσημα από την ΓΑΔΑ, από την οποία διευκρινίζεται ότι κατά την διάρκεια της προανάκρισης τηρήθηκαν από τους αστυνομικούς όλα τα μέτρα προστασίας που προβλέπονται από το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, ενώ απολυμάνθηκαν όλοι οι χώροι.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share